Cele mai citite
 


Cluj: Transport cu ajutoare pentru sinistraţii din Botoşani
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala clujeană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va organiza, vineri, un transport umanitar pentru victimele inundaţiilor din judeţul Botoşani, care în luna iulie a anului trecut au rămas fără case.
Potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri AGERPRES, Crucea Roşie Cluj continuă campania 'Clujul ajută victimele inundaţiilor din judeţul Botoşani'.

Astfel, clujenii vor trimite sinistraţilor din Moldova piese de mobilier, electrocasnice, alimente, îmbrăcăminte şi detergenţi.
'Având în vedere situaţia în care se afla şi în acest moment acele persoane care au rămas fără case, locuind încă din luna iulie în containere, Crucea Roşie Cluj a continuat campania 'Clujul ajută victimele inundaţiilor din judeţul Botoşani' , se spune în comunicatul citat.

Convoiul umanitar va fi însoţit de 14 voluntari ai Crucii Roşii filiala Cluj. Aceştia, împreună cu colegii lor de la filiala Botoşani a Crucii Roşii, vor distribui vineri şi sâmbătă ajutoarele transportate către persoane afectate de inundaţii.
Încărcarea ajutoarelor se va face joi, la sediul filialei şi în depozitul de lângă unitatea militară din Someşeni. Acesta este cel de-al treilea transport care pleacă din Cluj spre persoanele afectate de inundaţii, de la producerea acestora, în iulie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie a intervenit cu ajutoare în judeţele afectate de inundaţii Bucureşti, 29 iun /Agerpres/ - Crucea Roşie Română a intervenit de urgenţă cu ajutoare umanitare de primă necesitate, din depozitele proprii sau primite ca donaţii de la companii private în judeţele afectate de inundaţii Arad, Alba, Cluj, Brăila, Botoşani, Tulcea şi Suceava.
Peste 15.800 de familii nevoiaşe, ajutate prin proiectul 'Banca de Alimente' Peste 15.000 de familii nevoiaşe au fost sprijinite în perioada aprilie - octombrie 2012 cu alimente de bază în urma unei campanii a Crucii Roşii Române.
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
DOCUMENTAR: Ziua Crucii Roşii Române, 140 de ani de activitate umanitară Societatea de Cruce Roşie din România s-a înfiinţat şi a primit recunoaşterea Comitetului Internaţional al Crucii Roşii la 4 iulie 1876, la doi ani după aderarea ţării noastre la Prima Convenţie de la Geneva ''pentru ameliorarea situaţiei răniţilor şi bolnavilor din forţele armate în campanie''.
Botoşani: Preşedintele Crucii Roşii a împărţit ajutoare sinistraţilor din Dorohoi Botoşani, 1 iul /Agerpres/ - Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, împreună cu zeci de voluntari ai organizaţiei, au distribuit, joi, alimente, pături şi apă minerală celor peste 2.000 de victime ale inundaţiilor din această săptămână din municipiul Dorohoi. Acţiunea umanitară, la care au...
Mehedinţi: Peste o jumătate de tonă de alimente, distribuite de Crucea Roşie pentru sinistraţii din Oprăneşti Filiala Crucii Roşii Mehedinţi a distribuit vineri ajutoare alimentare familiilor sinistrate din localitatea Oprăneşti, comuna Husnicioara, afectate de alunecările de teren de la sfârşitul lunii mai.