Cele mai citite
 


Harghita: Proiect amplu de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un amplu proiect de modernizare şi reorganizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc va fi demarat în curând de autorităţi.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Demeter Ferenc, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că proiectul prevede supraetajarea corpului C de clădire şi construirea unui bloc operator modern, conform normelor europene şi a unei secţii de anestezie şi terapie intensivă.

Dr. Demeter a explicat că blocul operator, care este inima unui spital de urgenţe, se află la nivelul anilor ?70, ca dotare şi pericolul unor infecţii sau a altor probleme este iminent. 'Pereţii se descuamează, nu avem spaţiu suficient, nu există aer condiţionat, circuitele nu sunt perfecte şi doar Dumnezeu şi grija medicilor ne-a ferit până acum de infecţii. Pericolul este iminent şi e din ce în ce mai dificil să facem faţă cerinţelor', a explicat managerul spitalului. Aceleaşi probleme se înregistrează şi la secţia de anestezie şi terapie intensivă, despre care dr. Demeter spune că 'este depăşită de evenimente ca spaţii şi dotări'.

Blocul operator va avea şapte săli de operaţii moderne, în viitor existând intenţia să se înfiinţeze două secţii de chirurgie toracică şi neurochirurgie, 'absolut esenţiale pentru un spital judeţean de urgenţă'.

Potrivit sursei citate, în locul sălilor de operaţii se vor muta secţiile de ORL şi oftalmologie, iar spaţiile astfel eliberate vor fi ocupate de secţiile de psihiatrie şi boli infecţioase. Ultima mutare pe care conducerea spitalului intenţionează să o facă este transferarea secţiilor de TBC şi pneumoftiziologie, în clădirea în care funcţionează acum secţia de psihiatrie. În acest fel, se eliberează imobilul în care se află secţiile de boli infecţioase şi pneumologie, care fost retrocedat de câţiva ani Bisericii Romano-Catolice.

Dr. Demeter spune că este vorba de un proiect în lanţ care va rezolva atât problema blocului operator cât şi a clădirii retrocedate şi a grupării secţiilor, care acum funcţionează în patru clădiri.
Investiţia a fost evaluată la 5 milioane de Euro şi există speranţe că atât Consiliul Judeţean Harghita cât şi Ministerul Sănătăţii se va implica în asigurarea fondurilor necesare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: S-au reluat lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc Lucrările de modernizare a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost reluate în cursul acestei săptămâni, după ce aproximativ un an şi jumătate.
Harghita: Linia de gardă la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă nu este asigurată complet Linia de gardă la secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc nu este asigurată complet din cauza lipsei medicilor specialişti, iar cazurile de extremă urgenţă vor fi trimise la spitalele din împrejurimi.
Alba: Secţia de ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, reabilitată şi modernizată integral Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) a Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia a fost reabilitată şi modernizată integral, printr-o investiţie totală de 1.250.000 de lei, dotarea fiind de nivel european, potrivit medicilor.
Harghita: Lipsă de medici specialişti la Spitalul Judeţean din Miercurea Ciuc; UPU are un singur medic Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc se confruntă cu o lipsă de medici specialişti, cea mai mare problemă fiind semnalată la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), unde este angajat un singur medic.
Harghita: Consiliul Judeţean a dat în folosinţă noi locuinţe pentru medici Miercurea Ciuc, 6 mar /Agerpres/- Consiliul Judeţean Harghita a dat în folosinţă, la Miercurea Ciuc, patru noi locuinţe pentru medici, care se alătură altor opt predate în anii trecuţi, demersul având rolul de a atrage specialişti la spitalul Judeţean de Urgenţă.
Sălaj: Dotare cu echipamente medicale de patru milioane de lei pentru Spitalul Judeţean Primul aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică - IRM, un videobronhoscop, o staţie centrală de monitorizare şi monitoare pacienţi şi ecografe sunt câteva dintre noile dotări ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, achiziţionate printr-o finanţare asigurată de Consiliului Judeţean (CJ) Sălaj.