Cele mai citite
 


Constanţa: Spitalul judeţean ar putea ieşi din carantină
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa va ieşi vineri din carantină în condiţiile în care nu s-a înregistrat niciun nou caz de gripă cu virus A/H1N1 după ce, pe 28 ianuarie, în unitatea medicală a murit o lăuză infectată cu virusul respectiv.
Managerul spitalului judeţean, Dan Căpăţână, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că măsura de interzicere a accesului vizitatorilor în anumite secţii ale unităţii medicale, printre care Anestezie Terapie Intensivă, Neonatologie şi Obstetrică-Ginecologie, va fi ridicată probabil vineri, dacă nu va apărea niciun nou caz de îmbolnăvire cu virus A/H1N1.

''Nu a mai apărut nimic până acum, dar a trebuit să luăm anumite măsuri în ce priveşte perioada de incubaţie de trei-cinci zile. (...) Existând un caz aici în spital, mie mi-a fost teamă de pacienţii internaţi, pentru că un pacient bolnav are imunitatea scăzută, poate contracta mai uşor virusul, ceea ce poate duce la complicaţii mult mai repede. Din fericire, nimic până acum'', a afirmat Dan Căpăţână.
Pe 28 ianuarie, o tânără care născuse în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, fiind suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit la Secţia Anestezie Terapie Intensivă a SCJU Constanţa, ulterior confirmându-se infecţia menţionată.

Potrivit reprezentantului SCJU, după înregistrarea pacientei bolnave de gripă nouă au fost luate 'măsurile care se iau în orice caz de acest gen, existând un protocol de dezinfecţie a saloanelor, a circuitelor pe unde a trecut bolnavul, un nucleu epidemiologic al spitalului care se ocupă de treaba asta, un protocol foarte bine stabilit'.

Până în prezent, în judeţul Constanţa au mai fost confirmate două cazuri de gripă nouă, la două femei în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 61 de ani, cu boli cronice asociate, afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare. În ambele situaţii, starea de sănătate a pacientelor a evoluat favorabil, după administrarea tratamentului de specialitate, femeile fiind în afara oricărui pericol.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Carantină la spital; lăuza care a murit avea gripă cu virus A/H1N1 Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa este în carantină după ce analizele de laborator au confirmat, vineri după-amiază, că o lăuză în vârstă de 27 de ani care a decedat avea gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: Lăuză în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1 O tânără în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile este internată în stare gravă la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi este suspectată de gripă cu virus A/H1N1.
Constanţa: A murit lăuza suspectată de gripă cu virus A/H1N1 Tânăra în vârstă de 27 de ani care a născut în urmă cu trei zile şi era în stare gravă, suspectată de gripă cu virus A/H1N1, a murit, vineri, la Secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.
Constanţa: Se menţine carantina la spitalul judeţean Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat, miercuri, că măsura de interzicere a accesului vizitatorilor în cinci secţii ale unităţii medicale va fi menţinută cel puţin până luni.
Galaţi: Suspiciune de gripă nouă O femeie, de 34 ani, din Tecuci, a fost internată, miercuri, în stare gravă, în secţia Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, cu sindrom respirator acut, afecţiune provocată de un virus gripal agresiv, posibil chiar cel al gripei noi A/H1N1, a declarat,...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...