Cele mai citite
 


Galaţi: Preşedintele CJ contestă listele Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că listele postate de Ministerul Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţul Galaţi a fost făcută în birourile ministerului fără a se cunoaşte realitatea locală.
,,Comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţ s-a făcut ca o gândire din birou, de la minister', a spus Chebac.

Potrivit listelor postate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la Galaţi, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul?de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva' şi Spitalul de Psihiatrie?'Elisabeta Doamna' sunt propuse pentru comasare cu Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă 'Sfântul Apostol Andrei', iar Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 'Buna Vestire' cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. De asemenea, Spitalul de Boli Cronice Iveşti va fi reprofilat în cămin pentru bătrâni.

Chebac a spus că în privinţa spitalului din Iveşti, CJ Galaţi vrea să îl transforme în centru socio-medical, care să preia cazurile sociale de bolnavi cronici din spitalele gălăţene, degrevându-se astfel reţeaua spitalicească judeţeană de astfel de cazuri. În acest scop, la Iveşti se preconizează creşterea numărului de paturi de la 30 la 65 prin reabilitarea pavilionului vechi şi a fostei maternităţi.

Preşedintele CJ a mai spus că tot pentru rezolvarea unor cazuri sociale, cum ar fi ajungerea la majorat a unor copii cu probleme psihice găzduiţi în centrele de plasament ale Direcţiei pentru Protecţia Copilului, se va proceda la extinderea Centrului socio-medical de la Găneşti, care la ora actuală este supraaglomerat.

În ceea ce priveşte comasarea cu Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă a spitalelor de Pneumoftiziologie, Boli Infecţioase şi Psihiatrie, Chebac a afirmat că nu este normală atâta timp cât ultimul nici nu aparţine CJ Galaţi, ci este al municipalităţii gălăţene.

,,Eu am construit un buget pentru spitale, iar acum pe listă apare ca prin comasare spitalul de psihiatrie să vină la spitalul judeţean. Eu am dimensionat în bugetul CJ personalul şi salariile fără spitalul de psihiatrie şi acum trebuie să fac redimensionarea personalului şi a bugetului. Nu este corect şi de aceea vom gândi şi alte soluţii. Poate că nu este bine ca spitalele de Pneumoftiziologie şi Boli Infecţioase să intre la cel judeţean. Poate o soluţie de comasare ar fi numai între spitalele de Pneumoftiziologie, Boli Infecţioase şi Psihiatrie. Voi decide după ce voi avea consultări cu cei care se pricep la sănătate, că doar nu am descoperit eu roata. Un lucru este însă sigur, la toate măsurile voi cere expertiza cost-beneficii', a precizat Chebac.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu...
Galaţi: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit clasificare definitivă Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au trimis Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi decizia prin care au anunţat că Spitalul de Urgenţă ''Sfântul Apostol Andrei'' din Galaţi a primit clasificare definitivă, a anunţat, joi, directorul DSP Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Cele nouă spitale din judeţ au adunat doar 126.565 lei din coplată Suma totală colectată anul trecut din coplată la cele nouă spitale din judeţul Galaţi s-a ridicat la doar 126.565 lei, a anunţat, joi, directorul Direcţiei de sănătate publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Trei spitale amendate în urma controalelor pe linia infecţiilor nosocomiale Trei spitale din judeţul Galaţi au fost amendate cu suma totală de peste 11.000 lei în urma controalelor încrucişate efectuate în luna aprilie de reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică din Suceava şi Călăraşi, a anunţat joi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin...
Galaţi: O echipă de la Ministerul Sănătăţii anchetează cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externare O echipă de la Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei Galaţi, unde va efectua o anchetă în cazul bebeluşului decedat la câteva ore după externarea din maternitatea spitalului.
Galaţi: Programul de vizite a fost resticţionat la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Programul de vizitare a pacienţilor internaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Apostol Andrei din Galaţi se restricţionează la două ore, în intervalul orar 15,00-17,00, începând cu 1 martie, a anunţat luni biroul de presă al unităţii sanitare.