Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Iaşi nu este de acord cu ideea comasării spitalelor
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că nu este de acord cu iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele, întrucât există riscul ca o astfel de unitate anexată să fie lăsată în paragină.
'Fuzionarea spitalelor, după părerea mea, nu este indicată acum pentru că unul din spitale s-ar transforma într-o anexă la alt spital. Ori, ştiţi şi dumneavoastră, că atunci când este vorba de prioritate anexa este lăsată, în general, pe locul doi sau trei ori nu este deloc luată în considerare', a declarat Constantin Simirad, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi.
Simirad a subliniat că pe lângă pierderea unor spitale există marele pericol de a dispărea anumite specialităţi medicale care, în prezent, sunt mândria Iaşiului în ceea ce priveşte prestarea actului medical.

El a dat drept exemplu Spitalul de Neurochirurgie, unicul de profil din partea de nord est a României, care şi-a câştigat prestigiul după o mulţime de ani de muncă.
'Este un spital care deserveşte întreaga Moldovă şi vreau să vă spun că o face strălucit. A transforma acest spital într-o anexă, într-o secţie de terapie intensivă la un alt spital este după părerea mea un lucru pe care nu-l dorim absolut niciunul dintre noi', a explicat Simirad.

El a precizat că se va opune comasării spitalelor, cel puţin în următorii 2-3 ani.
În opinia sa, unul dintre cele mai puternice atuuri pe care le are Iaşiul este actul medical de înaltă calitate, lucru care ar trebui luat în considerare de către toate autorităţile.
Totodată, preşedintele CJ Iaşi şi-a exprimat nemulţumirea că actuala guvernare n-a recurs la comasarea spitalelor înainte de a le da Primăriilor şi Consiliilor Judeţene spre administrare.

'Nu înţeleg de ce nu s-a făcut acest lucru (comasarea-n.r) înainte de a fi trecute în sarcina autorităţilor locale. Cred că se putea face fără a crea convulsii. Acum, odată trecute în sarcina autorităţilor locale, trebuie să avem cel puţin un răgaz de 2-3 ani să vedem cum funcţionează spitalele şi ce îmbunătăţiri le putem aduce. (...) Nu putem să facem acest lucru (comasarea-n.r) având în vedere lipsa noastră de experienţă. Este un domeniu cu totul nou. Şi înainte noi finanţam într-o mică măsură spitalele, mai ales în ceea ce priveşte problemele legate de reabilitări, mici reparaţii ş.a.m.d. Acum însă ne revine în totalitate această sarcină când Casa de Asigurări de Sănătate nu poate asigura integral necesa rul spitalelor', a conchis Simirad.

Potrivit propunerii Ministerului Sănătăţii, Spitalul de Neurochirurgie şi Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi, ambele fiind de interes regional, şi spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan' îşi vor pierde personalitatea juridică şi devin secţii exterioare ale Spitalului 'Sf. Spiridon'. De asemenea, Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva' va fi comasat cu spitalul de Pneumoftiziologie, în timp ce maternitatea 'Elena Doamna' devine secţie exterioară a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie nu va mai fi comasat Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' nu va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean 'Sfântul Spiridon' dacă şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi nu doresc acest lucru, a declarat luni presei Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Iaşi: Comasarea spitalelor scoate în stradă 'halatele albe' Membrii Sindicatului Sanitas din Iaşi sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii privind comasarea a şase mari spitale, motiv pentru care au decis declanşarea unor noi forme de protest împotriva Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, ca reprezentant al guvernului în teritoriu şi a Consiliului...
Ministerul Sănătăţii caută soluţii privind serviciile de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui Ministerul Sănătăţii (MS), în colaborare cu direcţiile de sănătate publică şi medicii din Moldova, caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciilor de terapie intensivă la Spitalul Judeţean Vaslui, se arată într-un comunicat al MS.
Teleorman: Secţia de terapie intensivă a spitalului din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii Secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Alexandria primeşte finanţare din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Mioara Comana, într-o conferinţă de presă, la Alexandria.
Iaşi: Copii plimbaţi între spitale din cauza lipsei unui microscop operator Copiii internaţi la clinicile de neurochirurgie, otolaringologie şi chirurgie plastică din cadrul celui mai mare spital de copii din Moldova - Spitalul Regional de Urgenţă "Sfânta Maria" din Iaşi - sunt plimbaţi între spitale întrucât unitatea medicală nu are în dotare un microscop operator.