Cele mai citite
 


Hunedoara: Autorităţile judeţene contestă măsurile de reorganizare a spitalelor
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile locale din judeţul Hunedoara contestă decizia Ministerului Sănătăţii prin care mai multe unităţi medicale din zonă ar urma să fie comasate iar altele, transformate în cămine de bătrâni, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Mircea Moloţ, apreciind că hotărârea de reorganizare este 'un abuz'.
El a arătat că reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu s-au consultat cu autorităţile locale atunci când au decis reorganizarea spitalelor şi că acest lucru trebuia făcut înainte ca unităţile spitaliceşti să treacă în subordinea primăriilor sau a CJ Hunedoara, în iulie 2010.

'Este un abuz grosolan, murdar, din partea ministrului şi a Ministerului Sănătăţii. (...) Ar fi trebuit să ţină seama de părerile noastre. Dacă se dorea reorganizarea sistemului sanitar, aceasta trebuia făcută înainte de luna iulie a anului trecut, când spitalele erau în subordinea Ministerului Sănătăţii. Atunci puteau să facă orice, fără să ne consulte. Ceea ce se propune este o brambureală, chiar o dictatură, în care nu contează ceea ce spun oamenii, ci doar nişte indivizi aflaţi vremelnic în funcţii de conducere', a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele CJ Hunedoara.

Autorităţile judeţene sunt decise să atace, pe cale juridică, orice hotărâre de guvern care ar impune o nouă reorganizare a spitalelor hunedorene fără consultarea şi acordul administraţiilor locale.
În calitate de instituţie superioară, CJ Hunedoara a început mai multe programe de investiţii în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi în sanatoriile TBC din oraşele Brad şi Geoagiu, susţinând că unităţile sanitare menţionate nu pot fi comasate, aşa cum ar intenţiona Ministerul Sănătăţii.

'Fiecare unitate medicală are investiţii importante. Distanţa dintre ele este mare. Toate aceste spitale funcţionează bine şi îndeplinesc criteriile pentru a încheia contractele de servicii medicale cu Casa de Asigurări de Sănătate', a afirmat Moloţ.
În cazul Centrului de Sănătate Călan, propus pentru a fi transformat în cămin de bătrâni, preşedintele CJ Hunedoara a spus că unitatea are deja acceptul consilierilor din Călan pentru a fi preluată în subordinea Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, ca secţie exterioară. El a arătat că desfiinţarea Centrului ar lăsa 30.000 de oameni fără asistenţă medicală.

La Călan va funcţiona un ambulatoriu de specialitate, unde vor fi consultaţi locuitorii din zonă, fără să fie nevoiţi să vină, aproape 30 de kilometri, până la spitalele din Deva sau Hunedoara.
În ceea ce priveşte spitalul din oraşul Haţeg, propus pentru transformare în cămin de bătrâni, preşedintele CJ Hunedoara a subliniat că desfiinţarea unităţii medicale ar priva de serviciile de sănătate câteva zeci de mii de oameni din Ţara Haţegului.
'Pe o distanţă de o sută de kilometri, între Petroşani şi Deva, nu va mai exista niciun spital. Nu putem fi de acord cu aşa ceva. Este inadmisibil', a comentat Mircea Moloţ.

Referindu-se la spitalele din Petrila, Vulcan şi Lupeni, care ar urma să fie comasate cu Spitalul de Urgenţă Petroşani, vicepreşedintele CJ Hunedoara Costel Avram a afirmat că niciuna dintre primăriile menţionate nu şi-a dat acordul în privinţa unificării, deşi acest lucru a fost propus în luna ianuarie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...
Hunedoara: Consiliul Judeţean este dispus să se judece cu Ministerul Sănătăţii Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara se va adresa instanţei de contencios-administrativ în cazul în care Ministerul Sănătăţii îşi va menţine poziţia de a închide Centrul de Sănătate din oraşul Călan, cu toate că autorităţile locale şi judeţene au fost de acord cu transferul acestuia în subordinea Spitalului...
Hunedoara: Centrul de Sănătate Călan, transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva Deva, 10 mar /Agerpres/ - Centrul de Sănătate din oraşul Călan a fost transferat în subordinea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva printr-o hotărâre adoptată joi, într-o şedinţă a Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, autorităţile judeţene apreciind că doar în acest mod va fi posibilă asigurarea asistenţei...
Ministerul Sănătăţii a prezentat Guvernului nota referitoare la finanţarea FNUASS a furnizorilor de servicii medicale din privat Ministerul Sănătăţii a prezentat miercuri în Guvern o notă privind finanţarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate a furnizorilor de servicii medicale din sistemul privat.
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.