Cele mai citite
 


Giurgiu: Prefectul judeţului doreşte o colaborare medicală şi de urgenţă cu regiunea Ruse din Bulgaria
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prefectul judeţului Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, vrea să reia în această lună discuţiile cu partea bulgară privind realizarea unui protocol de colaborare în domeniul medical cu regiunea Ruse din Bulgaria, deoarece în caz de urgenţe medicale grave, distanţa de parcurs până la Ruse este mai mică decât distanţa până la un spital din Bucureşti.
''Consider de bun augur reluarea discuţiilor privind colaborarea în domeniul medical şi al situaţiilor de urgenţă cu partea bulgară, discuţii care au fost demarate în cursul anului 2010, când eram subprefect, de aceea în această lună l-am invitat pe omologul meu din Ruse, pe domnul Plamen Stoilov, la o şedinţă de lucru la Giurgiu'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES prefectul Robert Ioan Cristoi.

El a afirmat că doreşte o colaborare transfrontalieră în domeniul medical şi cel al situaţiilor de urgenţă cu partea bulgară, deoarece regiunea Ruse dispune de unul dintre cele mai performante spitale pentru afecţiuni cardiace din sud-estul Europei şi, în cazul urgenţelor medicale grave, distanţa este mai scurtă până la Ruse.

Prefectul doreşte să extindă o astfel de colaborare cu partea bulgară până la angajarea la Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu a unor medici din Ruse, mai ales că la spitalul din Giurgiu este un singur medic specializat în Anestezie-Terapie Intensivă în prezent.
''Am văzut, de asemenea, că au mai fost iniţiative de acest fel şi în judeţul Călăraşi, unde s-au angajat trei medici bulgari la spitalul judeţean, inclusiv un translator'', a mai spus prefectul judeţului Giurgiu.

Robert Ioan Cristoi a declarat că vrea să pună în practică acest proiect de colaborare cu partea bulgară până la nivelul de simulare şi, totodată, este de părere că în cazul unei asemenea colaborări trebuie să existe posibilitatea unei unde verzi de trecere la frontieră pentru ambulanţe şi pentru personalul care desfăşoară această activitate medicală.
Potrivit prefectului, partea bulgară este deschisă pentru o astfel de colaborare, legislaţia europeană permite acest lucru, iar Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu poate fi promotorul acestei acţiuni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prefecţii oraşelor Ruse şi Giurgiu se vor întâlni pentru a discuta colaborarea medicală şi de urgenţă Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Prefectul oraşului bulgar Ruse, Plamen Stoilov, a acceptat invitaţia omologului său din Giurgiu, Robert Ioan Cristoi, pentru o întâlnire în cadrul căreia să fie discutată colaborarea transfrontalieră medicală şi de urgenţă, a declarat, joi, pentru AGERPRES...
Giurgiu: Oficiali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că nu au înştiinţaţi oficial în legătură cu amendarea unor medici Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu, Elisabeta Bene, susţine că medicii de la Spitalul Judeţean de urgenţe Giurgiu nu au primit încă un document oficial prin care să fie înştiinţaţi de faptul că vor fi amendaţi în cazul baschetbalistului american decedat.
Giurgiu: Urgenţele medicale din judeţ ar putea fi tratate şi la Ruse, Bulgaria Urgenţele medicale din judeţul Giurgiu ar putea fi tratate şi în spitalele din Ruse, Bulgaria. Un protocol de colaborare transfrontalieră în domeniul medical şi al situaţiilor de urgenţă între autorităţile din Giurgiu şi Ruse va fi înaintat ministerelor de Externe din cele două ţări spre avizare, a informat...
Giurgiu: Zeci de urgenţe medicale preluate de SMURD după ore de intervenţii şi deplasări pe jos prin zăpadă Echipajele ISU Giurgiu se luptă în continuare cu situaţiile de urgenţă apărute în urma codului portocaliu de viscol şi ninsoare înregistrat pe raza judeţului, în ultimele 24 de ore intervenind în 18 cazuri de urgenţe medicale înregistrate din cauza unor afecţiuni cardiace, hipotermie, insuficienţă r...
Giurgiu: Consilierii judeţeni vor să conteste amenda anunţată de MS pentru spital după moartea baschetbalistului american Consilierii judeţeni vor să conteste decizia Ministerului Sănătăţii prin care Spitalul Judeţean de Urgenţe Giurgiu a fost amendat după moartea baschetbalistului american.
Arafat - proiect româno-elveţian: Peste 500 de asistenţi şi medici din ţară, pregătiţi pentru urgenţe Peste 500 de asistenţi şi medici din 75 de spitale de urgenţă din ţară au beneficiat de pregătire în domeniul trierii pacienţilor, managementului departamentului de urgenţă sau dezvoltării cercetării şi publicării articolelor ştiinţifice în cadrul unui proiect derulat în baza Acordului-cadru între Consiliul...