Cele mai citite
 


Harghita: CJAS a plătit farmaciilor factura pentru luna martie 2010, eliberarea reţetelor continuă
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Eliberarea reţetelor compensate sau gratuite continuă în Harghita după ce Casa Judeţeană pentru Asigurări de Sănătate (CJAS) a plătit către farmacii factura pentru luna martie 2010.
Directorul de programe al CJAS Harghita, dr. Vargyas Lehel, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că factura pentru medicamentele compensate sau gratuite eliberate în luna martie 2010, în valoare de 3,8 milioane de lei, a fost plătită la sfârşitul lunii ianuarie.
El recunoaşte că farmaciştii sunt supăraţi, dar dau dovadă de înţelegere şi nu s-a ajuns la situaţia din alte judeţe, unde există pericolul sistării furnizării de medicamente compensate sau gratuite.
'Încercăm să ţinem situaţia sub control, comunicăm tot timpul cu reprezentanţii farmaciilor şi reuşim să ne înţelegem, spre binele pacienţilor', a spus dr. Vargyas.

La rândul său, preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Harghita, Wuap Rozalia, a afirmat că cei mai mulţi dintre farmacişti înţeleg situaţia de criză prin care trece ţara şi aşteaptă noi alocări de fonduri, din rectificări bugetare.
'Continuăm să eliberăm reţete compensate sau gratuite iar furnizorii sunt destul de maleabili şi de înţelegători. Nu s-a mai întâmplat până acum ca plata facturilor să întârzie atât de mult', a spus Wuap Rozalia.
CJAS Harghita are încheiate contracte cu 99 de farmacii de pe întreg teritoriul judeţului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Harghita: CJAS a primit fonduri pentru eliberarea de medicamente compensate şi pentru programele naţionale Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Harghita a primit fonduri suficiente pentru eliberarea de medicamente compensate pentru următoarele două luni şi pentru terapia bolnavilor incluşi în programele naţionale de sănătate.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Bistriţa-Năsăud: O treime din farmacii nu mai eliberează medicamente compensate Un număr de 20 de farmacii din cele 65 care au contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Bistriţa-Năsăud (CJAS BN), au decis să nu mai elibereze medicamente gratuite şi compensate, până când nu se vor aloca fondurile necesare de la Guvern pentru ultimul trimestru al acestui an.
Timiş: Acces al bolnavilor la medicamente compensate şi gratuite, fără liste de aşteptare Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş...
Mehedinţi: Deficit de fonduri pentru medicamentele gratuite şi compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a solicitat Guvernului 28 de milioane de lei pentru achitarea debitelor către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Hunedoara: Farmaciile nu vor mai elibera medicamente compensate sau gratuite, din 15 august Farmaciile din judeţul Hunedoara nu vor mai elibera, din 15 august, medicamente compensate şi gratuite, din cauză că termenele de plată din contractul cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) sunt întârziate cu 60 de zile, a declarat, miercuri, preşedintele Colegiului Farmaciştilor Hunedoara...