Cele mai citite
 


Neamţ: Autorităţile nu susţin transformarea spitalelor în azile de bătrâni
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarii oraşelor Bicaz şi Roznov nu sunt de acord cu propunerea conducerii Ministerului Sănătăţii de a transforma cele două spitale locale din subordine, alături de alte 69 unităţi sanitare din ţară, în centre sociale sau în azile de bătrâni.
Aceeaşi poziţie o are şi conducerea Consiliului Judeţean Neamţ, potrivit unui comunicat de presă remis, miercuri, AGERPRES.

'Primarii oraşelor Bicaz şi Roznov au subliniat nemulţumirea administraţiilor locale şi ale comunităţilor pe care le reprezintă faţă de o eventuală transformare a acestor unităţi sanitare în 'centre sociale' sau 'azile de bătrâni', invocând, printre alte argumente, importanţa şi amplasarea strategică a acestor unităţi medicale care deservesc zeci de localităţi aflate la distanţe considerabile faţă de Spitalul Judeţean Neamţ, respectiv între 20 şi chiar 80 de kilometri', se arată în comunicatul de presă.
Cei doi primari, alături de directorii unităţilor medicale au solicitat conducerii CJ Neamţ să intervină pentru a anula decizia ministerului.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Pruteanu, a solicitat conducerii Autorităţii de Sănătate Publică realizarea urgentă a unor analize punctuale pe fiecare unitate medicală în parte şi a promis reprezentanţilor oraşelor Roznov şi Bicaz că va face toate demersurile posibile pentru ca orice decizie să ţină cont de interesele comunităţii.
'Doresc ca Ministerul Sănătăţii să aibă o consultare reală, cu problematica şi cu cifrele pe masă, cu administraţiile publice locale. Cred că este foarte important să se măsoare de zece ori în cazul unei decizii care vizează serviciile medicale de care beneficiază nemţenii. Aşa cum am mai spus, cred că descentralizarea trebuie să fie una reală, iar deciziile sunt mai bine motivate atunci când nu vin doar de sus în jos, ci ţin cont şi de ceea ce spun oamenii care ştiu mai bine situaţia din teritoriu', a precizat, în comunicatul de presă, preşedintele CJ Neamţ.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat că dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi aflate în subordine directă sau în administrarea consiliilor judeţene sau locale, 182 vor rămâne fără personalitate juridică şi vor deveni secţii exterioare, iar din acestea un număr de 71 se vor transforma în cămine pentru bătrâni.
În judeţul Neamţ sunt vizate spitalele oraşele din Bicaz şi Roznov.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Neamţ: Preşedintele CJ Neamţ nu este de acord cu trecerea spitalului judeţean în subordinea Ministerului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Culiţă Tărâţă, nu este de acord cu propunerea ministrului Sănătăţii de a trece spitalele judeţene din subordinea autorităţilor locale în cea a ministerului.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Neamţ: Conducerea CJ solicită Ministerului Sănătăţii să nu desfiinţeze 40 de paturi din spitalele judeţene Conducerea Consiliului Judeţean a înaintat către Ministerul Sănătăţii un raport justificativ prin care solicită să nu fie desfiinţate 40 de paturi din spitalele nemţene, a declarat, miercuri, Culiţă Tărâţă, preşedintele instituţiei.
Bistriţa-Năsăud: Primarii, de acord să preia spitalele numai dacă se asigură finanţarea Problema preluării celor cinci unităţi cu paturi din judeţul Bistriţa-Năsăud de către autorităţile locale, în cadrul procesului de descentralizare a sistemului sanitar, nu este agreată de primari, dacă nu va fi asigurată şi finanţarea pentru acoperirea cheltuielilor de întreţinere.
Argeş: CJ şi administraţiile locale contestă reorganizarea a trei spitale Piteşti, 15 mar /Agerpres/ - Consiliul Judeţean (CJ) Argeş şi administraţiile locale din comunele Călineşti, Domneşti şi Rucăr contestă transformarea spitalelor din cele trei localităţi în cămine de bătrâni, decisă prin HG nr.212 din 9 martie.