Cele mai citite
 


Iaşi: Preşedintele CJ vrea un spital gigant la marginea municipiului reşedinţă
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad, a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că doreşte să construiască un spital la marginea municipiului reşedinţă pentru a trata cât mai mulţi bolnavi.
Preşedintele CJ Iaşi afirmă că doreşte ca în comuna Miroslava, o suburbie a Iaşiului, să construiască un spital care să aibă incluse toate specializările medicale.

Pentru punerea în funcţiune a unei astfel de unităţi medicale ar fi nevoie de 20 de hectare de teren şi aproximativ 200 de milioane de euro, sumă pe care s-au arătat dispuşi, deocamdată, să o investească cei de la concernul Europe Investment&Advisory Energy Group.
Constantin Simirad a lăsat să se înţeleagă că ar prefera ca un astfel de spital să fie construit şi cu ajutorul financiar al celor din Regiunea Nord-Est.
Într-un astfel de spital ar urma să îşi desfăşoare activitatea elitele medicale, fapt care ar determina bolnavii să nu se mai trateze în străinătate.

'În etapa actuală, cel mai puternic lucru pe care îl are Iaşiul este serviciul medical. Nu avem altceva mai competitiv ca acest serviciu. Dacă am avea un spital cu dotare de excepţie, ar veni foarte multe persoane să se trateze la noi, pentru că în străinătate e scump. Acolo (în Viena - n.r.) se plăteşte 1.000 de euro, noi am lua doar 500 pentru aceleaşi condiţii de cazare şi tratament. Din păcate, în loc să investim în Iaşi să-l facem cel mai puternic centru de asistenţă medicală, ne cramponăm de una de alta şi bâjbâim pe toate părţile', a explicat Constantin Simirad.

Singurul impediment ar fi, susţine Simirad, de natură pecuniară. Salariile generoase îi vor atrage atât pe medicii, cât şi asistenţii medicali cu performanţe şi astfel ar renunţa la locurile de muncă prost plătite din spitalele publice unde şi aşa este deficit de personal.
'Mă tem să nu ne nenorocim celălalt act medical (spitalele de stat - n.r.). Adică facem un spital ultra dotat, dar ăla îmi ia toţi medicii performanţi şi-i duce acolo, la spitalul privat, iar noi rămânem cu medicii mai puţin pregătiţi. În cazul ăsta, tot omul, oricât de sărac este, se duce la medicul bine pregătit. Sunt în dilemă, nu ştiu ce să fac, n-am cu cine să mă sfătuiesc', a mai spus Simirad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Una dintre victimele accidentului de tramvai de la Iaşi are nevoie de o intervenţie chirurgicală în străinătate Asistenta medicală, victimă a accidentului de tramvai produs în urmă cu trei săptămâni la Iaşi, are nevoie de o intervenţie chirurgicală şi tratament în străinătate, susţine prefectul, Dragomir Sava Tomaşeschi.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinii dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII -a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române Pentru...
Iaşi: Manifestări ştiinţifice dedicate medicinei dentare Studenţi şi specialişti din ţară şi din străinătate participă, în perioada 19-21 noiembrie, la manifestările ştiinţifice organizate în cadrul celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor Facultăţii de Medicină Dentară din Iaşi şi, respectiv, a VII-a ediţie a Congresului Internaţional al Asociaţiei Dentare Române...