Cele mai citite
 


Vaslui: Conducerea SJU o consideră vinovată pe asistenta de la maternitate de moartea unui bebeluş
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui o consideră vinovată de moartea bebeluşului de la maternitatea SJU pe asistenta medicală care a asistat la naştere.
Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că personalul care a asistat la naştere se face vinovat de grave 'disfuncţionalităţi în gestionarea cazului'.

'Din ancheta declanşată am constatat destule disfuncţionalităţi în gestionarea cazului. De aceea am înaintat câte o adresă către Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistentelor Medicale să se facă anchete, pentru a stabili eventualul malpraxis. Asistenta nu a fost suficient de insistentă în a solicita prezenţa medicului de gardă. Deci, nu a apreciat în mod corect gravitatea cazului şi cred că era necesar ca asistenta să insiste ca medicul să vină şi să urmărească travaliul şi expulzia, eventual să facă operaţie de cezariană, dacă s-ar fi impus', a spus Lelia Croitoru.
Aceasta a mai declarat că vor fi aplicate sancţiuni pe linie administrativă în cazul personalului vinovat în cazul morţii bebeluşului în maternitatea SJU Vaslui.

'Ţinând cont de gravitatea cazului se va merge până la diminuarea salariului. Nu am stabilit încă în comitetul director, dar probabil că aşa se va proceda în această situaţie', a mai afirmat directorul medical al unităţii sanitare, Lelia Croitoru.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat atât Colegiul Medicilor cât şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.

Rezultatul necropsiei, făcută la cererea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), arată că bebeluşul a suferit o insuficienţă cardio-respiratorie acută, cauzată de o hipoxie perinatală, ceea ce în limbaj popular înseamnă scăderea concentraţiei oxigenului în sânge. O altă cauză a decesului este suferinţă fetală acută în expulzie.
Părinţii copilului mort imediat după naştere au făcut o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui prin care îi acuză de malpraxis pe medici.

'Am chemat ambulanţa pe data de 25 ianuarie, ora 11, iar la ora 13 a ajuns la spital, unde a fost dusă direct în sala de naşteri, fără să fie văzută de medicul de gardă sau un alt medic. Soţia a ajuns la spital cu membranele rupte şi au lăsat-o să se chinuie de una singură până la ora 17.45 când s-a născut copilul. În tot acest timp, asistenta şi infirmiera se întrebau dacă să cheme sau nu medicul de gardă, Iuliana Apăvăloaie. Şi nu au chemat-o. Nu i-au făcut niciun tratament, nicio manevră care să o ajute să nască mai uşor', a spus Maricel Cristica, tatăl băieţelului decedat.

Un nou născut în vârstă de numai o zi a decedat în urmă cu şase zile în maternitatea SJU Vaslui.
Mama copilului, în vârstă de 34 ani din satul Idricii de Sus, comuna Roşieşti, judeţul Vaslui se afla la cea de-a treia naştere.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Spitalul de Urgenţă a sesizat Colegiul Medicilor în cazul bebeluşului mort la maternitate Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui a sesizat luni Colegiul Medicilor şi Colegiul Asistenţilor Medicali în cazul bebeluşului care a murit săptămâna trecută la maternitatea unităţii sanitare vasluiene.
Vaslui: Anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea din Bârlad Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui au demarat o anchetă în cazul unui bebeluş născut mort la Maternitatea Bârlad, după ce familia a acuzat cadrele medicale de neglijenţă.
Anchetă la SAJ Vaslui, după ce o asistentă medicală ar fi sustras banii unui pacient Conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o asistentă medicală şi un brancardier ar fi sustras banii din bagajul unui pacient transferat cu o salvare de la Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui la Secţia de Psihiatrie...
Vaslui: Asistenta de la Ambulanţă care a sustras bani de la un pacient, mutată disciplinar la Huşi Asistenta medicală de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, care a sustras bani din bagajul unui pacient care era transferat între două secţii ale Spitalului Judeţean, a fost mutată disciplinar la substaţia Huşi.
Vaslui: Anchetă la Spitalul de Urgenţă în urma decesului unui bebeluş Vaslui, 27 ian /Agerpres/ - Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui a demarat, joi, o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, după ce un nou-născut de numai o zi a decedat în noaptea de miercuri spre joi în maternitatea spitalului.
Vaslui: Anchetă la SJU, după ce o femeie care se prezentase la spital a fost trimisă acasă, unde a născut Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a demarat o anchetă administrativă, după ce o femeie în vârstă de 37 de ani care s-a prezentat cu contracţii la spital a fost trimisă acasă de medicul de gardă şi a născut la domiciliu.