Cele mai citite
 


Guvernul a aprobat comasarea spitalelor ieşene Sf. Ioan, Sf. Spiridon şi Institutul de Gastroentorologie şi Hepatologie
joi, 3 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea privind comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan, Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Spiridon şi Institutului de Gastroenterologie şi Hepatologie Iaşi, care vor forma o singură unitate sanitară cu paturi pentru a limita cazurile de plimbare a pacientilor între mai multe unităţi.
'Comasarea Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Ioan din Iaşi cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi face parte din strategia Ministerului Sănătăţii pentru crearea, în zona Moldovei, a unui spital de urgenţă cu toate specialităţile, de categoria I - nivel de competenţă foarte înalt din punct de vedere al resurselor materiale şi umane şi a capacităţii de a asigura asistenţă medicală de urgenţă', a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în conferinţa de presă de la finalul şedinţei Executivului.

Comasarea va duce la o eficientizare a acordării asistenţei medicale a pacientului, mai ales după reorganizarea tuturor acestor secţii. 'Se doreşte limitarea pe cât posibil a plimbării pacienţilor între mai multe unităţi sanitare şi concentrarea resurselor necesare în prima linie, într-un singur loc, fiind înregistrate cazuri multiple în care pacientii au fost plimbati între spitale', a afirmat ministrul Cseke.

El a subliniat că, la momentul actual, organizarea asistenţei medicale de urgenţă în judeţul Iaşi este deficitară, fiind împărţită între mai multe entităţi cu personalităţi juridice proprii si conduceri proprii, ceea ce duce la o colaborare foarte limitată în anumite situatii, în detrimentul pacientului.

De asemenea, în urma comasării, s-a hotărât ca secţiile de Ortopedie, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică şi Toxicologie de la Spitalul Sf. Ioan să se mute la Spitalul Sf. Spiridon, urmând să rămână în continuare în prima unitate medicală numai Clinica de Chirurgie şi Secţia de Arşi.

În acest sens, în urma comasării, se va reorganiza şi sistemul de primiri urgenţe, care, la momentul actual, în municipiul Iaşi, are un număr de trei Unităţi de Primiri Urgenţe pentru adulţi. Se urmăreşte astfel crearea unei singure unităţi de primiri urgenţe adulţi care va prelua tot fluxul de asistenţă medicală de specialitate.

Totodată, în urma reorganizărilor din 10 funcţii de conducere însemnând 3 manageri, 3 directori medicali, 3 directori financiari-contabili şi un director de îngrijiri vor rămâne 4 funcţii de conducere (un manager, un director medical, un director financiar-contabil şi un director de îngrijiri).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Ministrul Sănătăţii anunţă alocarea de fonduri după comasarea spitalelor Sf. Ioan şi Sf. Spiridon Iaşi, 27 ian /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Iaşi, că Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan va fi comasat cu Spitalul 'Sf Spiridon'.
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Bucureşti: Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.
Iaşi: Asistenţă medicală pentru cei afectaţi de caniculă, acordată în mai multe zone ale oraşului Medici de la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' vor asigura asistenţa medicală în mai multe zone ale Iaşiului, în caz de cod portocaliu sau roşu de caniculă.
Asistenţa medicală de urgenţă în Bucureşti în perioada 1-6 mai Asistenţa medicală de urgenţă în perioada 1-6 mai va fi asigurată în Capitală de următoarele unităţi sanitare:
Iaşi: Ministrul Sănătăţii, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului 'Sf. Spiridon' Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a declarat miercuri la Iaşi, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului 'Sf. Spiridon', că valoarea investiţiei, realizată cu fonduri ale Ministerului Sănătăţii, se ridică la aproximativ 10,5 milioane de lei.