Cele mai citite
 


CNAS va aloca bani maternităţii
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Râmnicu Vâlcea, 22 iunie /Agerpres/ - Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), doctorul Irinel Popescu, a declarat, luni, în exclusivitate pentru AGERPRES, că instituţia pe care o conduce va debloca fonduri pentru Spitalul de Obstetrică - Ginecologie Vâlcea.

După declanşarea grevei de avertisment de vineri dimineaţa de la Maternitatea Vâlcea, autorităţile au început o serie de demersuri pentru a scoate spitalul vâlcean din colapsul financiar în care se află. În prezent datoriile acestei unităţi sanitare se ridică la peste 2 600 000 lei.

"Vom debloca o sumă importantă, nu m-am găndit încă la valoare ei, dar oricum se vor da bani şi probabil vom regândi schema după care se plătesc costurile unui tratament în spitale, pentru că aveţi dreptate, nu e normal ca CNAS să plătească aceeaşi sumă pentru un ambulatoriu, de ani buni acelaşi cuantum, în timp ce costurile la utilităţi au crescut destul de mult. Da, important este, cum am spus şi cum îi vom comunica si domnului director Stoica, vom debloca situaţia de acolo!", a spus doctorul Irinel Popescu, preşedinte CNAS, dupa ce în prealabil a avut o întâlnire cu preşedintele Coniliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea prezent la Bucureşti pentru a discuta personal cu reprezentanţii Ministerului.

Pe lângă banii pentru Spitalul de Obstetrică - Ginecologie, Ion Câlea a mai confirmat faptul că şi Serviciul de Ambulanţă Vâlcea va beneficia de fonduri suplimentare, la proxima rectificare de buget. AGERPRES/(Liviu Popescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pacientele din Maternitate, obligate să-şi plătească materialele sanitare Râmnicu Vâlcea, 20 iul /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din municipiul Râmnicu Vâlcea obligă pacientele, din cauza crizei financiare prelungite pe care o traversează instituţia, să îşi procure singure materialele sanitare, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Marcel Tomescu.
CNAS a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru cardul de sănătate Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a obţinut rambursarea din fonduri europene a 75% din cheltuielile efectuate pentru proiectul cardului naţional de sănătate (89,87 milioane lei fără TVA) la un an de la introducerea obligativităţii utilizării acestuia.
Iaşi: Cea mai mare maternitate din Moldova vrea să înfiinţeze o fundaţie pentru strângerea de fonduri Conducerea celui mai mare spital de obstetrică şi ginecologie din partea estică a României, Spitalul ''Cuza Vodă'' din Iaşi, vrea să înfiinţeze o asociaţie sau fundaţie pentru a putea strânge fonduri necesare achiziţionării medicamentelor şi materialelor sanitare.
CNAS: Suplimentarea bugetului va permite creşterea sumei alocate contractelor cost-volum, extinderii tratamentului fără interferon CNAS precizează că suplimentarea bugetului aprobată miercuri de către Guvern, împreună cu redistribuirile de fonduri operate între capitolele bugetului FNUASS, va permite creşterea sumei alocate contractelor cost-volum şi cost-volum-rezultat, respectiv extinderea tratamentului fără interferon la pacienţii...
Fonduri insuficiente pentru tratamentul pacienţilor cu HIV/SIDA Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a asigurat pentru Programul HIV/SIDA numai 19 milioane de lei, faţă de un necesar de 34, 35 milioane lei pentru acest an.
Vaslui: Spitalul Judeţean de Urgenţă a primit fonduri suplimentare în urma medierii cu conducerea CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, cea mai mare unitate sanitară din judeţ, a primit o suplimentare de buget, în urma medierii care a avut loc, luni, la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.