Cele mai citite
 


Şase condamnaţi la moarte americani dau în judecată Agenţia medicamentului
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şase condamnaţi la moarte americani au reclamat în faţa unui tribunal din Washington Agenţia federală a medicamentului că a autorizat ilegal importul unui anesteziant utilizat pentru execuţii, informează AFP, citându-i pe avocaţii acestora.
Thiopental, anesteziantul care garantează condamnatului că nu va suferi în cursul administrării altor două produse ale injecţiei letale, lipseşte din stoc de mai multe luni în SUA. Singurul laborator care îl fabrica pe teritoriul american a anunţat în 21 ianuarie că îşi sistează producţia.

Plângerea, care nu fusese înregistrată încă miercuri de tribunalul federal din Washington, cere ca Agenţia americană a medicamentului /FDA, Food and Drug Administration/ să fie recunoscută culpabilă că a violat legea când nu a împiedicat unele state să importe thiopental din Europa în toamnă.

'FDA a autorizat în mod conştient Arizona, California şi Tennessee să importe thiopental în cantitate mare', scriu reclamanţii, iar apoi a extins acest drept la Arkansas, Nebraska şi Georgia, iar ulterior la SUA în ansamblu'.

Ei amintesc că documente oficiale, făcute publice de atunci au arătat că anesteziantul fusese fabricat în Austria şi distribuit printr-un laborator în Marea Britanie, instalat în sala din spatele unei şcoli de şoferi.

Arizona a utilizat acest produs importat pentru a-l executa pe Jeffrey Landrigan în octombrie 2010, cu acordul Curţii supreme, dar sub un val de crutici.

Ultimele doze de thiopental fabricat în SUA ajung la termenul de expirare în primul trimestru al anului 2011, problema devenind crucială pentru statele americane care practică pedeapsa capitală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Opt elveţieni, inculpaţi în SUA pentru complicitate la evaziune fiscală a două generaţii de contribuabili americani Opt elveţieni, printre ei fiind şi un fost conducător al Creditului Elveţian în America de Nord, au fost inculpaţi joi în SUA pentru că au ajutat contribuabili în manevre de evaziune fiscală, a anunţat Departamentul Justiţiei americane.
Cercetări genetice la scară largă în SUA şi Marea Britanie pentru înţelegerea bolilor şi individualizarea tratamentelor Statele Unite şi-au propus să analizeze ADN-ul unui milion de americani voluntari ca parte a unei noi iniţiative de a înţelege bolile umane şi a dezvolta medicamente adaptate la fiecare pacient în funcţie de profilul său genetic.
MAE:Am luat notă de scrisoarea congresmenilor SUA vizând proprietăţile cultelor;peste jumătate din cereri, soluţionate Diplomaţia română a luat notă de scrisoarea celor 20 de congresmeni americani, care cer presiuni asupra Guvernului de la Bucureşti pentru a restitui proprietăţile unor culte religioase, confiscate în perioada comunistă, arătând că mai mult de jumătate din solicitările cultelor vizate au fost soluţionate...
DIICOT: Cinci inculpaţi trimişi în judecată pentru decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la CJAS Brăila Procurorii DIICOT au dispus, marţi, trimiterea în judecată a cinci persoane şi a societăţii Ahmeya Pharm SRL într-un dosar care vizează decontări ilegale de peste 7 milioane de lei de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila.
Trei medici din Caraş-Severin, trimişi în judecată pentru că au luat mită de la peste 300 de pacienţi Trei medici din Caraş-Severin, printre care se află şi Sebastian Telbis, şeful Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, au fost trimişi în judecată pentru că au luat mită de la peste 300 de pacienţi, cărora le-au eliberat ilegal decizii de pensionare pentru grad de ...
Doctor român dat în judecată de un pacient căruia i s-a amputat penisul, declarat nevinovat de justiţia americană Laurenţiu Boeru, medic care profesează în Statele Unite, a fost declarat nevinovat săptămâna aceasta de un tribunal din Miami, la capătul unui proces care a început la 14 mai, intentat de un pacient peruan căruia i s-a amputat penisul din cauza unei infecţii survenite după o operaţie de implant genital...