Cele mai citite
 


La New York s-a interzis fumatul în parcuri şi pe plajă
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul municipal al oraşului New York a adoptat miercuri o interdicţie privind fumatul în parcuri, pe plajă şi în alte locuri în aer liber, vot imediat salutat de primarul Michael Bloomberg, informează AFP.
Interdicţia vizează cele 1.700 de parcuri şi cei aproximativ 22 kilometri de plajă ai oraşului, precum şi zone pietonale ca Times Square.

Aleşii au adoptat textul cu 36 voturi pentru şi 12 împotrivă. Interdicţia va intra în vigoare după trei luni de la semnarea documentului de către primar.

Amenzile, de 50 dolari, vor fi date de poliţia parcurilor (City Parks Department), care patrulează şi în oraş pentru a efectua inspecţii sanitare, mai ales în restaurante şi pieţe.

'Vara aceasta, newyorkezii în căutare de aer proaspăt şi de odihnă vor putea respira şi vor putea sta pe plaje care nu vor mai fi acoperite de mucuri de ţigări', a declarat într-un comunicat primarul oraşului. Fumatul este deja interzis de nouă ani în restaurantele şi barurile newyorkeze.

'Locuitorii oraşului trăiesc cu 19 luni mai mult, în medie, decât în 2002', a adăugat Michael Bloomberg.

'Statisticile nu mint: fumatul pasiv ucide şi nimeni nu ar trebui să fie obligat să inhaleze fum de ţigară în timp ce se plimbă prin parc sau pe plajă', a declarat la rândul său preşedinta consiliului municipal Christine Quinn.

La prezentarea proiectului acum câteva luni, fumătorii din New York au considerat că această măsură aduce atingere libertăţilor şi drepturilor omului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Imagini şocante pe pachetele de ţigări vândute în Franţa din 2010 Din 2004, numărul pachetelor de ţigări cumpărate în Franţa n-a mai scăzut. Până la sfârşitul anului viitor, ar trebui să apară pe ambalajul ţigărilor imagini şocante, informează cotidianul Le Figaro.
Fumatul pasiv, supus votului în Elveţia Elveţienii se vor pronunţa duminică prin vot asupra interzicerii totale a fumatului la locurile de muncă închise, precum restaurantele, şi în locurile publice, precum spitalele, relatează AFP.
O ţigară fumată de o femeie echivalează cu cinci ţigări fumate de un bărbat Fumul de ţigară 'urăşte' la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultăţii de Farmacologie a Universităţii din...
Efectele fumatului activ si pasiv asupra ochilor Cu totii stim ca fumatul este daunator, dar stiai ca acele chimicale din tigari pot afecta cea mai sensibila parte a retinei, numita macula?
Florin Mihălţan (SRP): Fumul de ţigară din podele, ziduri, haine creşte riscul de cancer pulmonar Preşedintele Societăţii Române de Pneumologie (SRP), profesor doctor Florin Mihălţan, a declarat joi, la Sibiu, că "fumatul la mâna a treia", ceea ce înseamnă fumul de ţigară din podele, ziduri, haine, poate influenţa riscul de cancer pulmonar.
Fumatul pasiv dăunează auzului tinerilor (studiu) Expunerea copiilor la fumul de ţigară ar creşte riscul dezvoltării unei deficienţe auditive în adolescenţă, arată rezultatele unui recent studiu, desfăşurat în Statele Unite, şi publicat în Journal of the American Medical Association.