Cele mai citite
 


Spaniolii cer disocierea cuvântului 'cancer' de situaţiile distructive
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Societatea Spaniolă de Oncologie Medicală (SEOM), Federaţia Asociaţiilor de Ziarişti din Spania (FAPE) şi diferite asociaţii de pacienţi au cerut miercuri Academiei Regale Spaniole (RAE) să excludă a patra accepţie a cuvântului 'cancer', care face aluzie la situaţii distructive, semnalează joi La Voz de Galicia.
Potrivit accepţiei criticate, cancerul poate însemna 'proliferarea în sânul unui grup social a unor situaţii sau fapte distructive, de exemplu: 'drogul este cancerul societăţii noastre''.

Obiectivul acestei cereri este de 'a nu stigmatiza cancerul', deoarece fraze precum cea anterioară 'fac mult rău pacienţilor şi inundă ziarele, revistele şi emisiunile multor posturi de radio şi televiziune', a explicat doctorul Emilio Alba, preşedinte al SEOM.

Potrivit acestor organizaţii, când mijloacele de comunicare vorbesc de moartea unei persoane relevante care a recunoscut public că suferea de cancer, spun că a murit de o îndelungată boală.

Cererea a fost făcută cu prilejul apropiatei marcări a Zilei mondiale de luptă împotriva cancerului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PACIENT INFORMAT ȘI RESPONSABIL - NOI putem să ne IMPLICĂM. EU pot să mă INFORMEZ - 4 februarie – Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului Potrivit statisticilor, 2 din 10 români își pierd viața din cauza tumorilor maligne1, în timp ce incidența cancerului în populația din țara noastră este de aproximativ 47.500 de cazuri noi pe an, conform Organizației Mondiale a Sănătății (Cancer Country Profiles, 2014)2.
Compartiment de oncologie medicală şi paliaţie, inaugurat la Institutul "Marius Nasta" Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" a inaugurat joi Compartimentul de oncologie medicală şi paliaţie, care va răspunde nevoii de tratament prin chimioterapie a aproximativ 5.000 de pacienţi diagnosticaţi anual cu cancer pulmonar în această instituţie medicală.
Lupta copiilor împotriva cancerului, dusă de cei mari Cea mai importantă conferință de oncologie pediatrică, având tema Asistența Multidisciplinară a Copilului și Tânărului cu Cancer, se desfășoară sâmbătă, 28 aprilie, la Rin Grand Hotel, sala Bruxelles, începând cu ora 09.00. Inițiată de Asociația P.A.V.E.L. în parteneriat cu Societatea Română de Onco...
(Corespondenţă) În Spania, combaterea cancerului este strâns legată de cercetare, o viaţă sănătoasă şi condiţii materiale de bază Madrid, 4 feb - Corespondentul AGERPRES, Ruxandra Constantinescu, transmite: Vindecarea cancerului este strâns legată de cercetare, iar în Spania se înregistrează mereu tot mai ridicate procente de depăşire a bolii, însă este oricum vorba de o provocare complexă, pentru că există zeci de tumori diferite...
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
Agenţia Europeană a Medicamentului acceptă cererea de revizuire a variaţiei de tip 2 de extindere a indicaţiei pentru KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia MSD anti-PD-1, la pacienţii cu cancer pulmonar non-microcelular avansat, trataţi anterior, ale căror MSD, compania cunoscută drept Merck (NYSE: MRK) în Statele Unite și Canada, a anunţat că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a acceptat revizuirea variaţiei de tip 2 a autorizaţiei de punere pe piaţă pentru terapia MSD anti-PD-1, KEYTRUDA® (pembrolizumab), pentru a extinde indicaţia către tratamentul...