Cele mai citite
 


Bacău: Proiect educaţional privind prevenţia TBC în penitenciar
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 20 de persoane private de libertate din Penitenciarul Bacău au participat, joi, la desfăşurarea unei activităţi privind prevenţia tuberculozei, partea unui proiect mai amplu iniţiat Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor cu finanţare europeană asigurată prin Fondul Global de Luptă împotriva SIDA, Tuberculozei şi Malariei.
'Desfăşurată sub forma unei lecţii colocviale, acţiunea a fost susţinută de personal special instruit pentru derularea programului, în rândurile acestuia aflându-se medici şi asistenţi medicali, psihologi şi educatori', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, inspector Mădălina Mătăsaru.
De asemenea, un deţinut din instituţia pugnitivă din Bacău a fost iniţiat în prevenţia tuberculozei prin utilizarea platformei de e-learning, mijloc de comunicare ce propune o strategie didactică complexă, fundamentată metodologic, ce include cursuri şi lecţii on-line, consultaţii on-line, programe de sprijin, simulări, modelări, jocuri didactice, rezolvare de probleme.
Pe parcursul acţiunii, echipa de coordonare a proiectului de la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, condusă de medicul Lucia Mihăilescu, a instruit Comisia de Control a Infecţiei Tuberculoase constituită la începutul anului 2011 la nivelul Penitenciarului Bacău în legătură cu atribuţiile şi responsabilităţile membrilor săi, precum şi cu maniera de diseminare a informaţiilor primite în rândul tuturor deţinuţilor.
De asemenea, echipa de monitorizare/coordonare va evalua activitatea persoanelor responsabile cu implementarea proiectului la nivelul unităţii noastre şi va acorda consiliere.
'Ne propunem ca prin acest proiect să obţinem eficienţă maximă în prevenţia uneia din bolile cele mai răspândite în comunităţile închise, de genul penitenciarelor. Oameni instruiţi înseamnă protecţie mai bună, pericol mai mic de contaminare', a menţionat pentru AGERPRES Lucia Mihăilescu.
La finele acţiunii va avea loc o evaluare pe care echipei de coordonare a proiectului o va face cu membrii conducerii Penitenciarului Bacău.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău:Prima promoţie de asistenţi medicali comunitari din programul de incluziune socială al UNICEF, gata de muncă Un număr de 35 de asistenţi medicali comunitari au finalizat, marţi, cursurile speciale organizate pentru derularea în judeţul Bacău a unui amplu proiect de ,,Incluziune socială prin furnizarea de servicii integrate la nivelul comunităţii', susţinut de UNICEF România şi Consiliul Judeţean şi cofinanţat...
Bacău: Lansarea, în premieră naţională, a programului "helpNET - Reţeaua Locală Antidrog" La Palatul Administrativ din Bacău a fost lansat, marţi, programul ,,helpNET - Reţeaua Locală Antidrog", o premieră la nivelul României, conceput de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Bacău.
Ioan Băla (ANP): CEDO obligă statul român să plătească peste 570.000 euro deţinuţilor (interviu) Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Ioan Băla, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, în care spune că peste 50 de hotărâri ale CEDO privind nerespectarea condiţiilor de detenţie, care obligă statul român la plata totală a 578.995 de euro şi 10.000 de...
Bacău: Lansarea unui proiect educaţional destinat copiilor din zonele sărace Fundaţia de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău a lansat, luni, proiectul 'Şansa la educaţie pentru copiii din mediul rural', iniţiativă care îşi propune 'îmbunătăţirea accesului copiilor din patru zone rurale sărace şi izolate din estul judeţului Bacău la învăţământ de calitate, consiliere şi îndrumare s...
Bacău: A început construirea primului centru pediatric din România specializat integral pe îngrijirea bolilor paliative Asociaţia Lumina din Bacău, în parteneriat cu Fundaţia daneză Velux, oferă "O şansă la Demnitate" copiilor diagnosticaţi cu boli incurabile, prin punerea pietrei de temelie, joi, a construcţiei primului centru pediatric de tip "Hospice" dedicat integral îngrijirilor paliative pediatrice din România.
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...