Cele mai citite
 


MS: Nu va fi percepută taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a infirmat, joi, printr-un comunicat transmis AGERPRES, informaţiile vehiculate potrivit cărora va fi introdusă o taxă la eliberarea certificatelor de conformitate pentru medici şi asistenţi medicali.
'Nu am luat în calcul o asemenea posibilitate. Nu vom introduce taxă pentru eliberarea certificatelor nici în martie, nici în aprilie, aşa cum am înţeles că se zvoneşte. Mai mult, începând din luna septembrie 2010, aceste documente care se eliberau numai la sediul Ministerului Sănătăţii, se pot solicita la direcţiile de sănătate publică. Am luat această decizie deoarece am vrut să simplificăm modul de eliberare a documentelor necesare activităţii personalului medical şi să eficientizăm sistemul circuitului documentelor', a declarat ministrul Attila Cseke.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au sesizat o creştere a numărului de cereri în luna decembrie a anului trecut după apariţia unei informaţii conform căreia la eliberarea documentelor se va percepe o taxă.
Începând cu 2007, după aderarea României la Uniunea Europeană, Ministerul Sănătăţii, conform directivelor europene,?a început eliberarea?documentelor care atestă experienţa profesională cerută de normele comunitare pentru recunoaşterea calificării în celelalte state membre UE.
Documentul este necesar personalului calificat din sistemul de sănătate care intenţionează să profeseze într-un stat membru al UE.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Măsuri ale Ministerului Sănătăţii în vederea facilitării eliberării documentelor pentru personalul medical Ministerul Sănătăţii a decis miercuri adoptarea unui set de măsuri în vederea "corectării" întârzierilor la eliberarea documentelor pentru personalul medical.
Ministerul Sănătăţii a început procesul de reorganizare a sistemului spitalicesc Ministerul Sănătăţii va posta pe pagina de internet, la adresa www.ms.ro, lista cu unităţile sanitare propuse pentru comasare şi proiectul de hotărâre de Guvern privind dezvoltarea reţelei de cămine pentru persoanele vârstnice, care cuprinde şi lista unităţilor sanitare ce se vor reprofila, a anunţat...
Precizări ale Ministerului Sănătăţii privind asistenţii medicali generalişti Peste 59.000 de absolvenţi ai cursurilor de învăţământ postliceal care au obţinut diploma de asistenţi medicali generalişti înainte de anul 2010 pot obţine recunoaşterea calificărilor profesionale în spaţiul european în urma absolvirii unui curs de revalorizare a diplomei pe durata unui an, a precizat...
Alexandru Rafila: MS şi-a propus să actualizeze lista de medicamente compensate Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii conf. dr. Alexandru Rafila i-a asigurat pe reprezentanţii industriei farmaceutice cu prilejul Forumului Industriei Farmaceutic de faptul că Ministerul Sănătăţii este deschis dialogului şi va da dovadă de flexibilitate în ceea ce priveşte taxa de clawback.
Leonard Bărăscu (SANITAS): Vom continua discuţiile cu Ministerul Sănătăţii pe celelalte revendicări Reprezentanţii Federaţiei Sanitas vor continua discuţiile cu cei ai Ministerului Sănătăţii pe celelalte revendicări, iar greva generală va fi amânată până când contractul colectiv de muncă va fi înregistrat, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, Leonard Bărăscu, preşedintele Sanitas.