Cele mai citite
 


Bacău: În 2010 a crecut de patru ori faţă de 2009 numărul celor care au primit consiliere antidrog
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul beneficiarilor serviciilor de asistenţă de specialitate oferită de Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog /CPECA/ Bacău a fost de patru ori mai mare în 2010 faţă de anul precedent, relevă statisticile instituţiei.
'La evaluarea complexă a consumatorului de droguri participă medici, psihologi şi asistenţi sociali, aceştia stabilind gravitatea problematicii beneficiarului în vederea includerii acestuia într-un Program integrat de asistenţă, conforma Standardelor Naţionale de Asistenţă Medicală Psihologică şi Socială pentru Consumatorii de droguri din România', a explicat, pentru AGERPRES, Marta Butnaru, reprezentant CPECA Bacău, rolul serviciilor acordate de instituţie.
În 2010, dintre cele 376 de şedinte de consiliere susţinute de specialiştii CPECA Bacău, 286 , adică 76.06 la sută, au fost realizate cu consumatorii de droguri, iar 90, 23,94 la sută, cu aparţinători, părinţi ori alte rude, dar chiar şi cu prietenii celor ce au apelat la droguri.
Potrivit aceloraşi statistici, cea mai aglomerată perioadă de lucru în CPECA Bacău a fost luna noiembrie 2010.
Din totalul beneficiarilor care s-au adresat, în anul trecut, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, 96% proveneau din mediul urban, iar pentru 81% dintre ei substanţa principală de consum a fost cea de tip etnobotanic.
Demersurile întreprinse pe lângă autorităţi şi acţiunile proprii de informare a populaţie cu privire la riscul consumurilor de asemenea substanţe şi ierburi halucinogene întreprinse de CPECA Bacău au făcut ca, în prezent, numărul de magazine care comercializau etnobotanice să scadă de la 52 în finalul anului trecut la doar opt, specializate pe produse din plante, dar care nu au fost depistate a vinde produse nocive organismului.
'Vor urma însă o serie de acţiuni cu participarea poliţiei şi reprezentanţilor CPECA Bacău, deoarece le suspicionăm şi pe acestea că ar putea vinde etnobotanice în viitor. Oricum au fost stabilite de Consiliul municipal reguli stricte care trebuie urmate de comercianţii din domeniul vânzărilor de plante', a declarat, pentru AGERPRES, Ovidiu Popovici, secretarul municipiului Bacău.
Consilierii locali au stabilit că în Bacău, comercializarea plantelor etnobotanice este interzisă la o distanţă de 3.000 de metri de instituţii publice, biserici, teatre, zone de agrement, unităţi de învăţământ sau edificii de cultură.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Agenţia Naţională Antidrog a prezentat bilanţul activităţii pe 2011 Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a prezentat, joi, bilanţul activităţii pe anul 2011, la eveniment participând şi şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, informează un comunicat remis AGERPRES.
Bacău: Lansarea, în premieră naţională, a programului "helpNET - Reţeaua Locală Antidrog" La Palatul Administrativ din Bacău a fost lansat, marţi, programul ,,helpNET - Reţeaua Locală Antidrog", o premieră la nivelul României, conceput de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA) Bacău.
Bacău: De patru ori mai mulţi tineri care beneficiază de servicii antidrog Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Bacău, în parteneriat cu Fundaţia de Sprijin Comunitar, a organizat vineri o suită de manifestări menite a conştientiza, într-un spaţiu neconvenţional şi într-o manieră dinamică, sub deviza 'Poţi să zâmbeşti fără droguri', pericolele consumului...
Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog: Braşovul, o zonă de risc mediu în privinţa consumului de droguri Braşovul rămâne o zonă de risc mediu, relevă raportul anual privind situaţia drogurilor, prezentat vineri de Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, cu ocazia bilanţului pe anul 2014.
Bacău: Acţiunea stradală 'Renunţă la etnobotanice' a inaugurat 'Săptămâna Voluntariatului' în judeţ Peste 1.500 de băcăuani - elevi, profesori, salariaţi din diferite instituţii publice - au răspuns invitaţiei adresate de Centrul Antidrog Bacău şi autorităţile locale de a fi prezenţi luni, în zona centrală a municipiului Bacău, la un marş organizat sub deviza 'Renunţă la etnobotanice!'.
Bacău : Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar public trimişi în judecată pentru acte de corupţie Un medic, o asistentă medicală şi un funcţionar al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bacău au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Bacău într-un dosar de corupţie.