Cele mai citite
 


Gripa porcină, subiect la şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Reşiţa, 22 iunie /Agerpres/ - Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin s-a întrunit luni în şedinţă extraordinară, prilej cu care directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, Radu Albotă, a făcut o informare privind gripa cu virus nou - A/ H1N1.

Au fost reamintite măsurile pe care trebuie să le ia oamenii pentru a combate extinderea virusului.

De asemenea, conducerea Poliţiei de Frontieră a judeţului a făcut o informare tot pe marginea acestui subiect, în principal asupra măsurilor care au fost luate la punctele de trecere a frontierei, unde se află şi personal medical specializat, atât din partea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, cât şi din partea Direcţiei de Sănătate Publică.

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Octavian Ţunea, le-a reamintit tuturor factorilor responsabili să respecte măsurile trasate de Ministerul Sănătăţii şi să comunice imediat orice suspiciune de îmbolnăvire cu virusul A/ H1N1.

Ţunea le-a solicitat totodată primarilor să convoace Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, astfel încât membrii acestora să fie informaţi despre măsurile ce trebuie luate în cazul apariţiei unor asemenea cazuri. AGERPRES/(Paula Neamţu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Medicii, sfătuiţi să recomande Tamiflu pentru femeile însărcinate infectate cu virusul H1N1 Atlanta, 21 mai /Agerpres/ - Autorităţile medicale americane recomandă medicilor să prescrie Tamiflu în cazul femeilor însărcinate infectate cu virusul gripei porcine, H1N1, riscul reprezentat de acest virus fiind considerat mai mare decât cel pe care medicamentul Tamiflu al putea să-l aibă asupra fătului...
Un nou caz de gripă cu virusul A/ H1N1 Bucureşti, 1 iulie /Agerpres/ - Încă un caz de gripă A/ H1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează vineri un comunicat transmis AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Copil de nouă ani, infectat cu virusul AH1N1 Ploieşti, 30 iunie /Agerpres/ - Un copil de nouă ani, din Ploieşti, venit la sfârşitul săptămânii trecute din Canada, a fost diagnosticat, miercuri, cu virusul AH1N1, acesta fiind primul caz din Prahova.
Apel la acţiune comună împotriva pandemiei de gripă Bucureşti, 30 iunie /Agerpres/ – Compania Sanofi Aventis a donat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) 100 de milioane de doze de vaccin antigripal, pentru a ajuta ţările în curs de dezvoltare să poată face faţă pandemiei de gripă, a declarat Christopher A. Viehbacher, director executiv al Sanofi Aventis...
Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 Bucureşti, 23 iunie /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii, remis, joi, AGERPRES.