Cele mai citite
 


Iaşi: Comasarea spitalelor scoate în stradă 'halatele albe'
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii Sindicatului Sanitas din Iaşi sunt nemulţumiţi de decizia Ministerului Sănătăţii privind comasarea a şase mari spitale, motiv pentru care au decis declanşarea unor noi forme de protest împotriva Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi, ca reprezentant al guvernului în teritoriu şi a Consiliului Judeţean, ca ordonator principal de credite pentru aceste spitale.
Liderul Sanitas Iaşi, Viorel Tănase a declarat, joi, că protestele vor începe pe 9 februarie, când sediul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi va fi pichetat între orele 12,00 şi 14,00. Acţiunea va fi urmată, pe 11 februarie, în faţa Instituţiei Prefectului Judeţului Iaşi şi a Consiliului Judeţean.

Sindicaliştii consideră că aceste proteste sunt motivate de limitarea plafonului de salarii prin Ordinul comun nr.5/57/2011 al Ministerului de Finanţe şi Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Protestele, susţine liderul Sanitas, vin ca urmare a deciziei guvernanţilor de a comasa, sub umbrela Spitalului Sfântul Spiridon, Spitalul de Neurochirurgie, Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie din Iaşi, precum şi spitalul Clinic de Urgenţe 'Sf. Ioan', Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf Parascheva' cu Spitalul de Pneumoftiziologie. De asemenea, a fost propus ca maternitatea 'Elena Doamna' să devină secţie exterioară a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă', în timp ce Spitalul din oraşul Târgu Frumos să fie transformat în cămin de bătrâni.

Tănase consideră că prin acest act normativ, guvernul urmăreşte reducerea salariilor cu încă aproximativ 15-20% sau o reducere de personal de aproximativ 15%.

'Unificarea unor spitale performante nu este altceva o aberaţie a acestui guvern incompetent promovată cu ipocrizie şi inconsecvenţă de Ministerul Sănătăţii. Reprezentanţii acestuia au vorbit de necesitatea existenţei unei singure unităţi de primire a urgenţelor care să rezolve pacientul critic, iar după patru zile vine cu propunerea de desfiinţare a unor unităţi de elită ale medicinii româneşti. Ministrul Sănătăţii a declarat că doreşte desfiinţarea unităţilor fără activitate medicală, însă constatăm că desfiinţează unităţi de elită, ceea ce este o dovadă a lipsei de profesionalism şi o necunoaştere a sistemului sanitar, atunci când afirmă că trebuie închise 200 de spitale', a opinat Viorel Tănase, preşedintele filialei ieşene a Sanitas.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Spitalul de Neurochirurgie nu va mai fi comasat Spitalul de Neurochirurgie 'Nicolae Oblu' nu va fi comasat cu Spitalul Clinic Judeţean 'Sfântul Spiridon' dacă şefii Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi nu doresc acest lucru, a declarat luni presei Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Iaşi: Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare Managerii spitalelor ieşene sunt nemulţumiţi de noua clasificare a Ministerului Sănătăţii, conform căreia acestea sunt incluse în categoria a II-a, singura excepţie fiind Spitalul "Sfântul Spiridon", clasificat în categoria I, dar şi acesta cu amendamente de conformare până la sfârşitul anului.
Botoşani: Sindicaliştii din două spitale vor audienţe la ministrul Sănătăţii Sindicaliştii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi de la Spitalul de Copii din Botoşani vor solicita o audienţă la ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, pentru discuta cu acesta despre planul de reorganizare a spitalelor din judeţ.
Iaşi: Conducerea de la Maternitatea Elena Doamna, confirmată în funcţie prin votul CA Reprezentantul Consiliului Judeţean Iaşi în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie "Elena Doamna" a fost singurul care a votat pentru eliberarea din funcţie a managerului, dr. Emil Anton, şi a directorul medical, dr. Răzvan Socolov.
Nou protest al angajaţilor Spitalului Caritas faţă de intenţia MS de a transforma unitatea medicală în cămin de bătrâni Bucureşti, 21 feb /Agerpres/ - Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Caritas au protestat, luni, pentru a treia oară, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii (MS) de a transforma unitatea în cămin pentru bătrâni.
Preşedintele CJ Iaşi nu este de acord cu ideea comasării spitalelor Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Constantin Simirad a declarat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă că nu este de acord cu iniţiativa Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele, întrucât există riscul ca o astfel de unitate anexată să fie lăsată în paragină.