Cele mai citite
 


Sălaj: Alte trei persoane sunt internate cu suspiciunea de gripă
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte trei persoane din Sălaj sunt actualmente internate la Secţia de Boli infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, cu suspiciunea de gripă, după ce, la finele lunii ianuarie un sălăjean în vârstă de 36 de ani a decedat datorită gripei provocate de virusul AH1N1.
'Există trei suspiciuni de gripă şi au fost trimise probe la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Toate cele trei persoane sunt internate la Secţia de Boli infecţioase ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău', a precizat, joi, pentru AGERPRES, Mihai Cheşeli, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Pe de altă parte, conform aceleiaşi surse, în cursul săptămânii trecute în judeţ s-au înregistrat circa 1.900 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (viroze), dintre care o mare parte (1.450 de cazuri) la copii.

De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Salaj au fost imunizate gratuit împotriva gripei sezoniere 14.176 persoane din grupele considerate la risc. Stocul disponibil de vaccin este de circa 5.000 de doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sălaj: Focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean Şase femei, dintre care cinci gravide, au contactat infecţii în cursul unor operaţii la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, fiind diagnosticate cu sindrom meningean sub antibiotico-terapie, potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj, instituţie ce a realizat deja o...
Sălaj:Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, nominalizat pentru premiile unei societăţi de prevenirea a infecţiilor din Anglia Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost nominalizată la categoria "Practicianul anului în prevenirea şi controlul infecţiilor", în cadrul premiilor anului 2016, acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie.
Sălaj: Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean, declarat "practicianul anului" de o societate medicală din Marea Britanie Directorul de îngrijiri al Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, Ramona Marincaş, a fost recompensată cu premiul "Practitioner of the Year 2016 Finalist Highly Commended", în cadrul premiilor anuale acordate de Societatea de Prevenire a Infecţiilor (IPS) din Marea Britanie, distincţia fiindu-i înmânată...
Sălaj: Ambulatoriul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, reabilitat cu 7,5 milioane de lei Un proiect de extindere şi reabilitare a ambulatoriului Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău, în valoare totală de 7,5 milioane de lei, a început în această lună, investiţia fiind realizată din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Sălaj.
Sălaj: Sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău Un sistem modern de porţionare şi distribuţie a hranei pacienţilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, realizat în urma unei investiţii de peste 700.000 lei a unei companii locale, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sălaj, a fost inaugurat miercuri, în prezenţa oficialităţilor locale şi a a finanţatorilor
Sălaj: Coplată minimă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău Coplata pentru serviciile medicale spitaliceşti acordate în regim de spitalizare continuă în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău a fost stabilită la cinci lei, nivelul minim legal acceptat.