Cele mai citite
 


Scrisoare de protest a angajaţilor Institutului ORL ''Prof. D. Hociotă''
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii din Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti au adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care protestează faţă de propunerea de comasare a instituţiei cu Spitalul Universitar de Urgenţă.
'Institutul nostru nu se încadrează în criteriile de locaţie, eficientizare şi interes al pacienţilor care au stat la baza acestei comasări. De asemenea suntem singura unitate medicală care îşi pierde calitatea de institut naţional', se arată în scrisoarea deschisă remisă, joi, AGERPRES.

Angajaţii instituţiei motivează protestul prin criterii de eficienţă medicală şi economică în cei 38 de ani de existenţă, perioadă în care au fost internate în institut peste 300.000 de persoane, au fost efectuate peste 250.000 de intervenţii chirurgicale - dintre care 20.000 de intervenţii chirurgicale pentru cancere de cap şi gât-, 10.000 de operaţii pentru chirurgia surdităţii (100 de copii reintegraţi social în ultimii 7 ani prin implantare cohleară), peste 650.000 de urgenţe ORL prezentate la camera de gardă, peste 9.000 de studenţi au urmat cursuri de ORL în institut, două treimi din medicii cu specialitatea ORL din România au fost formaţi în acest institut sau îndrumaţi în specialitate de specialiştii proveniţi de aici.

În scrisoare se mai arată că institutul rezolvă, ca ultimă staţie de adresare, patologia complexă oncologică, infecţioasă, traumatică şi malformativă la pacienţi din întreaga ţară, 60% dintre pacienţi fiind din provincie. Totodată, în document se precizează că unitatea sanitară a încheiat anul 2010 cu cu excedent bugetar, fără datorii la furnizori, fără excedent de personal, cu 10% din posturile existente neocupate şi cu doi directori în structura organizatorică.

Angajaţii apreciază, în scrisoarea adresată ministrului Sănătăţii, măsura de comasare drept 'ilogică, nejustificată şi distructivă'.

'Înţelegem şi acceptăm imperativele de eficientizare a activităţii spitalelor, dar ne simţim datori să tragem un semnal de alarmă privind efectele incalculabile pe termen lung ale unei măsuri luate rapid, dacă ne raportăm la tradiţia medicală a Institutului. În mod evident, o modificare structurală de amploarea celei pe care o preconizaţi dumneavoastră ar putea duce la afectarea activităţii medicale din Institut şi distrugerea premeditată a Şcolii de ORL din România', susţin semnatarii scrisorii.

Aceştia insistă să primească din partea ministrului Cseke Attila o explicaţie 'reală, plauzibilă şi în concordanţă cu performanţele medicale şi economico-financiare ale institutului nostru şi să reveniţi asupra modificării statutului juridic al institutului'.

Reprezentanţii angajaţilor institutului, după un protest spontan faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar, protest care a avut loc în 17 ianuarie, au avut o întâlnire cu ministrul Cseke Attila, la care au prezentat propunerile lor, urmând ca acestea să fie analizate şi să mai aibă loc o nouă întâlnire, dar aceasta nu a mai avut loc.

Ministerul Sănătăţii a susţinut, în 17 ianuarie, că protestul cadrelor medicale de la Institutul ORL 'Prof. dr. D. Hociotă', care au întrerupt spontan activitatea pentru câteva ore, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei este nejustificat, afirmând, într-un comunicat de presă, că ''prin organizarea?unitară a activităţii Institutului Hociotă şi a Spitalului Universitar, Ministerul Sănătăţii urmăreşte creşterea calităţii actului medical, precum şi optimizarea asistenţei medicale acordată pacienţilor''.

Ministrul Cseke Attila a declarat, marţi, 1 februarie, într-o conferinţă de presă, că dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie a ministerului, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exterioare. Dintre cele 182 de spitale, 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Printre unităţile sanitare care urmează să fie comasate se află şi Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie Funcţională ORL ''Prof. dr. Dorin Hociotă'' din Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Protest al angajaţilor de la Institutul ORL 'Dorin Hociotă' Angajaţii de la Institutul de Fonoaudiologie şi Chirurgie ORL 'Prof. dr. Dorin Hociotă' din Capitală protestează faţă de decizia MS de a comasa institutul cu Spitalul Universitar.
Protest suspendat al angajaţilor de la Institutul de Fonoaudiologie 'Prof.dr. Dorin Hociotă'' Bucureşti, 14 feb /Agerpres/ - Angajaţii Institutului de Fonoaudiologie 'Dorin Hoceotă' au suspendat protestul declanşat săptămâna trecută, întrucât vineri au fost chemaţi la Ministerul Sănătăţii pentru a rediscuta situaţia institutului.
Angajaţii Institutului ORL din Bucureşti au întrerupt lucrul, în semn de protest faţă de reorganizarea instituţiei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au întrerupt, luni, activitatea, în semn de protest faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a reorganiza institutul şi de a-l transforma în centru, fără personalitate juridică, pe lângă Spitalul Universitar...
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.
Cseke Attila: Comasarea spitalelor este necesară, în prezent sistemul sanitar păcăleşte pacientul Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat marţi că măsurile de comasare a spitalelor sunt necesare, deoarece în prezent structura sistemului sanitar 'păcăleşte pacientul'.
Angajaţii Institutului ORL, decişi să protesteze până când reprezentanţii MS se vor întâlni cu ei Angajaţii Institutului de Fono-Audiologie şi Chirurgie Funcţională O.R.L. 'Prof. Dr. Dorin Hociotă' au decis luni să picheteze instituţia până când reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) vor accepta să discute cu aceştia.