Cele mai citite
 


Nicolae Bănicoiu (PSD): Comasarea spitalelor va îngreuna accesul la serviciile medicale
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Desfiinţarea spitalelor va avea o singură consecinţă - îngreunarea accesării serviciilor medicale, a afirmat, joi, deputatul PSD, Nicolae Băniciou, într-un comunicat de presă transmis AGERPRES.
'Un om simplu de la sat nu are timpul şi nici posibilitatea de a se deplasa la spital, iar dacă acel spital va fi şi mai departe de casa sa decât a fost până acum, atunci şansele ca acest om să meargă şi să fie diagnosticat la timp pentru a fi tratat, scad considerabil', se arată în comunicatul citat.

Deputatul consideră că motivul real al comasării a 111 spitale şi transformarea a 71 de spitale în cămine pentru bătrâni este 'câştigarea unor funcţii', prin schimbarea statului juridic al spitalelor şi vacantarea unor posturi de conducere.

'PDL va putea scăpa şi de directorii de spitale pe care nu a reuşit să-i îndepărteze până acum şi va putea să-şi numească directorii după plac', a spus Bănicioiu în comunicat.

Potrivit statisticilor prezentate în comunicatul PSD, în 2010 un număr de 3.000 de doctori şi-au depus actele pentru a pleca să lucreze în străinătate - dublu faţă de 2009. În 2008, spune PSD, 50.000 de oameni au murit în spitale, iar în 2010 numărul lor a crescut la peste 60.000. În 2008, 10.000 de pacienţi s-au îmbolnăvit de o alta boală decât cea pe care o aveau în momentul internării, iar în 2010 numărul lor a depăşit cifra de 10.000, menţionează sursa citată.

'În opinia mea vom avea un sistem de sănătate publică asemenea unei loterii, unei loterii pe lozuri de sănătate. Cei care locuiesc în zonele în care nu vor mai exista spitale pot spune că au avut ghinion, iar ceilalţi se pot considera încă norocoşi, şi spun 'încă' pentru că probabil la anul se va mai face o comasare pentru ca o comisie de experţi va aprecia că avem prea multe spitale. Adevărul este ca cifrele sprijină această constatare de geniu, poate că de asta suntem primii din Europa la rata mortalităţii infantile şi la cea a deceselor evitabile, poate că într-adevăr numărul mare al spitalelor este cauza', a mai spus Băbiciou în comunicatul citat'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Nicolae Bănicioiu (PSD): Estimez că numărul deceselor în spital va creşte extraordinar de mult în 2011 Deputatul PSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, joi, că decizia de reducere a numărului de spitale prin comasarea acestora va determina o pierdere a unui număr important de medici din sistem, o îngreunare a accesului omului de rând la sistemul de urgenţă, dar şi o creştere a deceselor în spital faţă de...
PSD: Deciziile de desfiinţare şi comasare a spitalelor - o măsură care aruncă definitiv în haos sistemul sanitar Partidul Social Democrat dezaprobă deciziile 'arbitare şi incorecte' ale Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor, se arată într-un comunicat transmis joi AGERPRES de Departamentul de Sănătate al PSD.
Problemele sistemului sanitar tranşate de politicieni, medici, farmacişti şi reprezentanţi ai pacienţilor în cadrul ueni dezbateri Desfiinţarea spitalelor, schimbarea sistemului legislativ din sănătate, asigurările de malpraxis, finanţarea spitalelor, bugetul acordat sistemului sanitar, asigurările private de sănătate şi trecerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în subordinea Parlamentului, au reprezentat principalele teme...
Liviu Dragnea: PSD dezaprobă desfiinţarea spitalelor Partidul Social Democrat (PSD) nu este de acord cu desfiinţarea spitalelor şi transformarea lor în cămine de bătrâni, a declarat, joi, la Zalău, secretarul general al acestei formaţiuni, Liviu Dragnea.
Mircea Duşa (PSD) dezaprobă modul de comasare şi desfiinţare a spitalelor elaborat de Ministerul Sănătăţii Liderul grupului PSD din Camera Deputaţilor, Mircea Duşa, a declarat presei, sâmbătă, la Târgu Mureş, că nimeni nu contestă faptul că este nevoie de o reformă în sănătate, însă a adăugat că ''este aberant'' modul de comasare şi desfiinţare a spitalelor elaborat de Ministerul Sănătăţii.