Cele mai citite
 


Teleorman: Numărul virozelor a crescut cu 50% la copii
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor respiratorii a crescut în judeţul Teleorman în această săptămână cu 50% faţă de cea precedentă, cei mai afectaţi fiind copiii din grupa de vârstă 0-4 ani.
Şeful Serviciului de supraveghere boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, medicul Luminiţa Dumitraşcu, a declarat joi pentru AGERPRES că, de asemenea, în condiţiile temperaturilor scăzute din ultima perioadă, mai mulţi tineri cu vârste între 15 şi 19 ani au contactat infecţii respiratorii.

Potrivit sursei citate, numărul pneumoniilor s-a menţinut la un nivel ridicat, mai ales în ceea ce priveşte internările din spitalele judeţului din sudul ţării.

Totuşi, în Teleorman nu s-au înregistrat cazuri de gripă şi nici de infestare cu virusul A/H1N1.

În toamna anului trecut DSP Teleorman a primit 27.000 de doze de vaccin împotriva gripei sezoniere, dar, din cauza refuzului unei părţi a populaţiei, acestea cu greu s-au consumat, mai interesate arătându-se persoanele din categoria de risc ridicat de îmbolnăvire.

DSP Teleorman a mai solicitat anul acesta 5.000 de doze de vaccin antigripal, care vor ajunge în perioada următoare în judeţ prin redistribuire.

În cadrul?măsurilor pentru prevenirea şi combaterea gripei porcine, secţiile de boli infecţioase din toate spitalele judeţului au fost asigurate cu medicamente din gama Tamiflu, a mai precizat sursa citată.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiei de Sănătate Publică Circa 15.000 doze de vaccin antigripal au fost distribuite de Ministerul Sănătăţii în judeţul Teleorman, a declarat vineri, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Mioara Comana.
Teleorman: A doua tranşă de doze de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-a fost repartizată a doua tranşă de vaccinuri antigripale, după cea din luna octombrie.
Teleorman: Aproximativ 6% din cantitatea de vaccin antigripal solicitată ajunge în judeţ în prima tranşă Prima tranşă de doze de vaccin antigripal ajunge marţi în judeţul Teleorman, potrivit medicului epidemiolog din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, Luminiţa Dumitraşcu, tranşa însumând aproximativ 6% din cantitatea solicitată.
Olt: DSP a primit 6.000 de doze de vaccin antigripal din 105.000 necesare Medicii de familie din judeţul Olt pot ridica începând de săptămâna viitoare primele doze de vaccin antigripal pentru imunizarea personalului medico-sanitar, al vârstnicilor, gravidelor şi copiilor, a declarat vineri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.
Teleorman: 4.000 de doze de vaccin antigripal au ajuns în judeţ Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Teleorman a primit 4.000 de doze de vaccin antigripal, după ce această instituţie a solicitat Ministerului Sănătăţii alocarea a 20.000 de doze necesare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cauzate de un astfel de virus, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES.