Cele mai citite
 


Numărul cazurilor de gripă rămâne nemodificat
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Gripa porcina
 

Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1, pe teritoriul României, rămâne nemodificat, informează Ministerul Sănătăţii.

Cei cinci pacienţi, internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase “Matei Balş” şi la Timişoara, au o evoluţie favorabilă. Aceştia se află în continuă supraveghere medicală şi sub tratament antiviral.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că toate persoanele care călătoresc trebuie să respecte măsurile preventive de protecţie. Este foarte important ca cei care au călătorit în zone endemice şi care prezintă simptome specifice noii gripe să se prezinte imediat la medic.

Totodată, MS recomandă populaţiei să respecte măsurile de igienă necesare pentru a se proteja. Astfel, dacă cineva prezintă simptome precum tuse seacă, secreţii nazale apoase şi febră peste 38 grade Celsius, trebuie să se prezinte de urgenţă la spital, la secţia de boli infecţioase.

Trebuie evitate contactele cu persoanele bolnave.

Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi.

Spălaţi-vă mâinile des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Produsele de curăţare a mâinilor pe bază de alcool pot fi, de asemenea, eficiente. Dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane, pentru a evita să le contagiaţi. Evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii: Nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pe teritoriul ţării noastre nu au mai fost confirmate alte cazuri de infectare cu virusul gripal A/H1N1, după ce luni s-au încheiat cele 7 zile de monitorizare a contacţilor tinerei de 28 de ani, infectată cu noul virus gripal, informează Ministerul Sănătăţii.
Boc: Avem situaţia sub control în ceea ce priveşte gripa nouă Bucureşti, 04 iunie /Agerpres/ - Premierul Emil Boc a dat asigurări, joi, că situaţia este sub control în ceea ce priveşte gripa nouă, chiar dacă au apărut două noi cazuri suspecte de îmbolnăvire.
Ministerul Sănătăţii cere măsuri sporite în perioada concediilor Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Comitetul de coordonare pe probleme de gripă nouă al Ministerului Sănătăţii s-a întruni, luni, la solicitarea ministrului Sănătăţii, dr. Ion Bazac.
Ministrul Sănătăţii a prezentat planul de intervenţii în caz de pandemie Bucureşti, 17 iunie /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că România va aplica măsurile din Planul naţional de intervenţie în caz de pandemie, care a fost aprobat în şedinţa de guvern de miercuri.
Noul virus gripal A (H1N1) ar putea fi o eroare de laborator, potrivit unui cercetător australian Canberra, 21 mai /Agerpres/ - Noul virus gripal A (H1N1) ar putea să se fi dezvoltat în laborator dintr-o eroare umană, susţine omul de ştiinţă australian Adrian Gibbs, care a colaborat la cercetările care au dus la dezvoltarea de către grupul farmaceutic elveţian Roche a antiviralului Tamiflu, relatează...
Pacienţii infectaţi cu virusul gripal A/H1N1 înregistrează o evoluţie favorabilă Bucureşti, 10 iunie /Agerpres/ - Pacienţii internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş", infectaţi cu virusul gripal A/H1N1, înregistrează o evoluţie favorabilă, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Sănătăţii.