Cele mai citite
 


Galaţi: PSD consideră haotică iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PSD Galaţi, deputatul Dan Nica, şi fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii, dr. Aurel Nechita, au criticat, joi, într-o conferinţă de presă, iniţiativa Ministerului Sănătăţii de comasare a unor spitale, despre care au spus că este una haotică pentru că nu se ţine cont de niciun criteriu.
În plus, social-democraţii susţin că Ministerul Sănătăţii nu mai are atribuţii în ceea ce priveşte restructurarea spitalelor.

'Proiectul de restructurare a spitalelor este un semnal de dispreţ faţă de Galaţi. Eu nu înţeleg cum descentralizarea spitalelor se face atribuind autorităţilor locale toate competenţele şi tot ceea ce înseamnă eforturi de a avea un act medical corespunzător în oraşul sau în judeţul nostru, şi dintr-o dată vine ministerul Sănătăţii, care nu are niciun fel de legătură cu spitalele decât acele atribuţii de a controla actul medical, calitatea acestuia, şi decide să comaseze fără să existe niciun fel de criteriu, de motivaţie pe care să o putem înţelege şi noi', a declarat Dan Nica.

Mai mult, Nica a spus că şi din punctul de vedere al finanţării, spitalele gălăţene au de suferit.

'Şi noi plătim taxe şi impozite, şi noi plătim contribuţii la sănătate. Dacă această bătaie de joc nu încetează, vom merge până acolo încât să cerem public ca să nu mai plătească firmele din Galaţi şi gălăţenii contribuţii la sănătate, la Casa de Asigurări de Sănătate, ci să plătească la spitalul judeţean. Măcar ştim aşa că banii noştri ajung acolo unde trebuie să ajungă', a mai spus liderul PSD Galaţi.?

Pe de altă parte, dr. Aurel Nechita spune că unele judeţe precum Cluj sau Harghita sunt favorizate în ceea ce priveşte comasarea unităţilor medicale.

'Pe listă nu e nominalizat judeţul Harghita. L-am căutat şi pe site-ul Ministerului Sănătăţii din Ungaria şi nu e nicio comasare', a afirmat fostul secretar de stat în ministerul Sănătăţii.

Potrivit listelor postate pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la Galaţi Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul de Boli Infecţioase 'Cuvioasa Parascheva' şi Spitalul de Psihiatrie 'Elisabeta Doamna' sunt propuse pentru comasare cu Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Sf. Ap. Andrei, iar Spitalul de Obstetrică-Ginecologie 'Buna Vestire' cu Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii. De asemenea, Spitalul de Boli Cronice Iveşti va fi reprofilat în cămin pentru bătrâni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Preşedintele CJ contestă listele Ministerului Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale Preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi, Eugen Chebac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că listele postate de Ministerul Sănătăţii privind comasarea şi reprofilarea unor spitale din judeţul Galaţi a fost făcută în birourile ministerului fără a se cunoaşte realitatea locală.
Preşedintele Patronatului spitalelor private, de acord cu subordonarea CNAS Ministerului Sănătăţii Preşedintele Patronatului Spitalelor şi Centrelor Medicale Private din România (PSCMR), profesor universitar doctor Radu Deac, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este de acord cu intenţia Ministerului Sănătăţii de a prelua Casa Naţională de Asigurări de Sănătate...
MS: Decontarea tratamentelor pentru cele 38 de victime din Colectiv - deblocată Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti a finalizat, cu sprijinul CNAS şi al Ministerului Sănătăţii, verificările în cazul celor 38 de victime ale incendiului de anul trecut din clubul Colectiv, ale căror tratamente fuseseră invalidate la decontarea către spitale.
Mircovici: Cheltuielile cu tratamentul de cancer în prima fază să fie compensate de Casa de Asigurări de Sănătate Statul ar trebui să compenseze cheltuielile pe care bolnavul de cancer le suportă în momentul în care începe tratamentul, a declarat luni deputatul Niculae Mircovici, din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, în plenul Camerei Deputaţilor la "Ora Guvernului", unde a fost invitat ministrul...
Fenechiu: Niciun medic nu pleacă acasă după transferul spitalelor de la Transporturi la Ministerul Sănătăţii Niciun medic nu va pleca acasă după aprobarea ordonanţei de urgenţă referitoare la trecerea unui număr de 13 spitale din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
CMDR: Măsura luată de Ministerul Sănătăţii agravează situaţia şi încalcă dreptul asiguraţilor la asistenţă Măsura luată de Ministerul Sănătăţii privind asistenţa stomatologică în sistemul public de asigurări de sănătate nu face decât să agraveze situaţia şi să încalce dreptul asiguraţilor la această asistenţă, a declarat vineri într-o conferinţă de presă preşedinta Colegiului Medicilor Dentişti din România...