Cele mai citite
 


CE propune măsuri pentru reducerea cu 15 la sută a mortalităţii provocate de cancerul colorectal
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană (CE) a recomandat joi realizarea unor campanii naţionale de detectare a cancerului colorectal la nivelul populaţiei care prezintă un risc ridicat de a dezvolta această boală, respectiv persoanele cu vârsta între 50 şi 74 de ani. Scopul campaniilor este reducerea cu 15 la sută a mortalităţii provocate de această boală, transmite Efe.
Măsurile prezentate de executivul comunitar au fost luate în ajunul Zilei Mondiale Împotriva Cancerului, marcată în fiecare an la 4 februarie.


Metoda de diagnosticare pe care CE o susţine în mod special este, totodată, şi cea care beneficiază de cea mai mare susţinere din partea comunităţii ştiinţifice în demersul de detectare a prezenţei celulelor canceroase în colon. Este vorba de existenţa sângelui în excremente (FOBT). În cazul în care este depistat acest aspect, pasul următor îl constituie realizarea unei colonoscopii, după cum au explicat experţii comunitari.


Pentru a îmbunătăţi calitatea acestor diagnostice, Comisia a pus la dispoziţia statelor membre un document 'exhaustiv', care cuprinde reglementări tehnice şi organizatorice, au adăugat sursele citate.


În cazul cancerului colorectal, în 16 state membre - printre care şi Spania - sunt în stadiu de implementare sau se desfăşoară deja programe importante de detectare precoce a afecţiunii, mai susţin experţii comunitari.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CANCERUL COLONIC - RISC IN CRESTERE Datele noi aparute in publicatiile de specialitate din intreaga lume arata o crestere ingrijoratoare a ratei de diagnostic pentru cancerul de colon si rect (cancerul colorectal). Un studiu publicat in numarul din iunie 2009 in revista Cancer Epidemiology Biomarkers and Prevention din USA , efectuat...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere a riscului de cancer de colon Londra, 21 ian /Agerpres/ - Un nivel ridicat de vitamina D în organism duce la o scădere considerabilă a riscului de îmbolnăvire de cancer de colon, conform unui studiu comparativ realizat pe mai mult de jumătate de milion de europeni, ale cărui rezultate au fost publicate în ultimul număr al revistei...
Prevenirea cancerului: OMS recomandă 2,5 ore de exerciţii fizice săptămânale Practicarea exerciţiilor fizice timp de cel puţin 2,5 ore pe săptămână are un rol esenţial în scăderea riscurilor oncologice, în special în ceea ce priveşte cancerul mamar şi cel de colon, conform unui studiu publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.
FABC: Campanie de informare cu privire la cancerul intestinului gros Luna martie este dedicată luptei împotriva cancerului intestinului gros, Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) continuând şi în acest an campania de informare cu privire la această boală sub sloganul "Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!".
Mănăstireanu (ARC): Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia cancerului Carnea roşie şi preparatele din carne nu pot fi responsabile de apariţia unor forme de cancer decât dacă acestea sunt consumate în exces şi sunt tratate cu diverse substanţe chimice, a declarat pentru AGERPRES Vladimir Mănăstireanu, director executiv al Asociaţiei Române a Cărnii (ARC), organizaţie ...