Cele mai citite
 


Iaşi: Tudor Ciuhodaru - Comasarea spitalelor, marea păcăleală a sănătăţii românilor
vineri, 4 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicul deputat Tudor Ciuhodaru afirmă, într-un comunicat remis joi presei, că decizia guvernanţilor de a comasa spitalele încalcă drepturile constituţionale ale românilor, motiv pentru care cere o campanie naţională care să apere drepturile pacienţilor.
'Marea păcăleală a sănătăţii românilor începe pe 1 aprilie. Aşa-zisa descentralizare prin comasare şi desfiinţare încalcă drepturi fundamentale prevăzute în Constituţie. Reamintesc celor ce le uită cu prea multă uşurinţă că în articolul 34 este garantat dreptul la ocrotirea sănătăţii, iar articolul 43 garantează românilor dreptul la îngrijiri medicale în unităţi sanitare de stat. Nu se desfiinţează spitale în care 'bolnavii primesc doar o aspirină', ci centre de înaltă performanţă ce transplantează inimi, precum cel de la Târgu Mureş, ce tratează boli cardiovasculare grave, precum cel de la Craiova, ce salvează auzul a mii de români, precum cel de la Bucureşti, sau replantează mâini, tratează arşi sau a ccidentaţi în stare gravă, intoxicaţii cu etnobotanice sau tentativele de sinucidere, precum cel de la Iaşi', subliniază Tudor Ciuhodaru în comunicat.

El susţine că prin această comasare sistemul sanitar va rămâne cu 4.000 de paturi mai puţin, fapt care afectează nu doar bolnavii, care stau, nu de puţine ori, câte doi în pat, ci şi medicii şi asistenţii medicali, întrucât aceştia sunt normaţi în funcţie de paturile dintr-un spital.

Totodată, Ciuhodaru acuză subfinanţarea cronică, managementul defectuos cauzat, în special, de politizarea excesivă, precum şi decredibilizarea repetată 'a medicilor ce fac minuni'.

El atrage atenţia asupra riscului ca România să treacă de pe locul 11 pe locul 16 în Europa ca număr de paturi de spital raportat la numărul de locuitori. Tot în urma clasamentului ne situăm şi în ceea ce priveşte numărul de medici. Conform parlamentarului ieşean, avem doar 1,9 medici la mia de locuitori, de trei ori mai puţin faţă de media europeană. Aceasta înseamnă că sunt 100 de localităţi fără medic şi că 'tot o singură asistentă e pe tură la Giuleşti'.

'Nimeni nu a consultat pacienţii, personalul medical sau sindicatele în astfel de decizii şi de multe ori chiar autorităţile locale s-au arătat surprinse de deciziile luate la nivel central. Consider actuala putere vinovată de malpraxis şi cer o campanie naţională prin care pacienţii, alături de cei care îi tratează, să poată hotărî ce vor în viitor', spus în finalul comunicatului de presă deputatul Tudor Ciuhodaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tudor Ciuhodaru, candidat UNPR la Primăria Iaşi: Sunt medic, îmi pasă de oameni (interviu) Deputatul Tudor Ciuhodaru, candidatul Uniunii Naţionale pentru Progresul României la Primăria Municipiului Iaşi, a acordat un interviu AGERPRES în care afirmă că vrea ca Iaşiul să fie "un oraş sănătos": atractiv pentru investiţii, prietenos cu localnicii şi cu o politică coerentă în sprijinul oamenilor...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea elicoptere SMURD în fiecare regiune de dezvoltare Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat, duminică, presei, că vrea ca în fiecare regiune de dezvoltare a României să existe un elicopter SMURD, mai ales că în urma desfiinţării şi comasării spitalelor transportul rapid către Unităţile de Primire a Urgenţelor este esenţială pentru supravieţuirea bolnavilor...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Iaşi: Ciuhodaru vrea deblocarea posturilor vacante din Sănătate Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca în această sesiune să fie votat un proiect legislativ ce vizează deblocarea posturilor vacante din sistemul sanitar în funcţie de normativele de personal aflate în vigoare.
Iaşi: Medicul Tudor Ciuhodaru reiterează solicitarea de a se deschide noul spital de urgenţe din Copou Deputatul Tudor Ciuhodaru susţine că singura soluţie pentru a nu se mai repeta situaţii precum plimbarea pacienţilor traumatizaţi, cu membre amputate, timp de nouă ore între spitalele Moldovei este deschiderea noului spital de urgenţe din Copou.
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...