Cele mai citite
 


Cluj: Judecătorul-chirurg Gabriel Năsui şi-a lansat o carte despre malpraxisul medical
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judecătorul Gabriel Năsui şi-a lansat, joi, un volum de specialitate intitulat 'Malpraxisul medical. Particularităţile răspunderii civile medicale'.
Autorul a declarat că în cartea sa abordează problema malpraxisului atât din calitatea sa de judecător, cât şi din cea de fost medic.
'Anterior profesiei mele de judecător am fost chirurg rezident trei ani şi nouă luni. Pornind de la formarea mea profesională am ales această teză de doctorat. În esenţă, susţin că răspunderea medicului este subiectivă. Tema este şi va fi la modă pentru că greşeala este inerentă practicii umane', a menţionat judecătorul Gabriel Năsui.
Lansarea cărţii a avut loc la Curtea de Apel Cluj, unde Gabriel Năsui profesează ca judecător.
Prinre alţii, la lansarea cărţii au participat preşedintele Curţii de Apel Cluj, Valentin Mitea şi şeful Catedrei de drept privat de la Facultatea de drept a Universităţii Babeş-Bolyai, Liviu Pop.
'Cercetarea cuprinzătoare a problematicii juridice a malpraxisului medical a fost multă vreme aşteptată în spaţiul doctrinei juridice româneşti. Răspunsul la această aşteptare s-a obiectivat de curând în două teze de doctorat cu valoare de monografii, una aparţine domnului Gabriel Năsui', a spus Liviu Pop.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Expoziţie de carte medicală din secolele XVI-XVIII, la BCU Valoroase lucrări de medicină, aparţinând atât unor autori antici, cât şi unora din epocile medievală şi renascentistă, dar editate pe parcursul secolelor XVI-XVIII, sunt prezentate publicului începând de marţi în expoziţia ''Pax Corporis'', organizată de Departamentul Colecţii Speciale al Bibliotecii...
28 septembrie 2013, Cluj Napoca - Inaugurarea promenadei inimilor şi lansarea Manualul Inimii În ajunul Zilei Mondiale a Inimii, pe 28 septembrie 2013, Cluj-Napoca va inaugura promenada inimilor şi va găzdui lansarea oficială a Manualului Inimii, carte dedicată persoanelor sănătoase interesate de prevenţia bolilor cardiovasculare, pacienţilor cardiaci care doresc să înţeleagă mai bine afecţiunile...
Cluj: Programul 'Şi eu trăiesc sănătos' al Fundaţiei Prais se extinde din acest an, cu sprijinul Primăriei Preşedintele Fundaţiei Prais, Silvia Bucur, şi primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, au semnat, miercuri, la Cluj-Napoca, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în sala de conferinţe a Stadionului Cluj-Arena, un acord de colaborare menit să extindă derularea programelor care îi deprind pe copii...
Cluj: A fost lansată ediţia în limba română a volumului 'Book des ECN' Ediţia în limba română a volumului "Book des ECN" - apărut în Franţa sub coordonarea lui Laurent Karila - şi care va constitui bibliografia unică pentru examenul de rezidenţiat, începând cu anul 2012, a fost lansată, vineri, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca,...
Cluj: Festivalul culturii ceaiului chinezesc Sute de clujeni au participat, sâmbătă, la "Festivalul culturii ceaiului chinezesc", organizat de Institutul Confucius al Universităţii Babeş-Bolyai, la complexul Iulius Mall.
Cluj: Specialiştii spun că îmbătrânirea creierului poate fi prevenită prin odihnă, somn, citit şi comunicare Neurologii susţin că îmbătrânirea prematură a creierului poate fi prevenită dacă oamenii se odihnesc şi dorm suficient, dacă citesc şi comunică.