Cele mai citite
 


Un bolnav psihic înarmat a luat patru ostatici într-o închisoare belgiană
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un deţinut în secţiunea psihiatrică a închisorii din Namur /în sudul Belgiei/ a stârnit panică în penitenciar joi când a luat ostatice patru persoane ameninţându-le cu un cuţit şi a ucis un codeţinut care refuzase să-i acorde asistenţă, a indicat parchetul local, citat de AFP.
Individul a putut fi capturat în urma unei intervenţii a forţelor speciale ale poliţiei federale belgiene, dar 'după-amiaza a fost dramatică pentru închisoarea din Namur', a declarat - seara - procurorul Xavier Charles canalului de televiziune privat RTL-TVI.

Deţinutul, care fusese condamnat la 12 ani închisoare pentru furt cu violenţă, era internat în aripa psihiatrică a penitenciarului. El dobândise o oarecare celebritate printre colegi pentru că tăiase urechea unei persoane într-un spital psihiatric unde fusese internat în urmă cu zece ani. În cursul după-amiezii, individul - înarmat cu un cuţit - a luat ostatici patru membri ai personalului închisorii. El a solicitat ajutorul unui codeţinut, iar când acesta l-a refuzat, 'l-a strangulat cu centura', a precizat procurorul.

Deţinutul a mai petrecut 'un fel de eşarfă' prevăzută cu lame de ras în jurul gâtului a doi dintre ostatici şi îi menţinea pe toţi sub control cu ajutorul unui fir lung. 'Dacă cineva mişca, el trăgea de fir şi consecinţele ar fi putut fi dramatice', a mai indicat magistratul.

Potrivit primarului Jacques Etienne, poliţia a luat totuşi cu asalt localul în care se baricadase răpitorul cu ostaticii săi. Acesta a fost capturat, iar ostaticii - eliberaţi. 'Toţi patru erau puternic şocaţi, iar unul dintre fusese rănit uşor', l-a completat procurorul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Un deţinut de la Penitenciarul Jilava a decedat Un deţinut de la Penitenciarul Jilava, cunoscut cu afecţiuni cardiovasculare, a decedat vineri în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa, a declarat, pentru AGERPRES, Carmen Uţoiu, ofiţer de presă la Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
Dolj: O asistentă medicală de la Penitenciarul Craiova a fost concediată pe motiv că ar fi introdus un telefon în închisoare O asistentă medicală de la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă /PRMS/ din Craiova a fost concediată de conducerea unităţii pe motiv că ce ar fi introdus un telefon mobil în închisoare pe care l-ar fi înmânat unui deţinut.
Avocatul Poporului: Sunt cazuri în care unui deţinut îi revine o suprafaţă de doar un metru pătrat Capacitatea penitenciarelor din România este depăşită cu peste 50%, existând situaţii în care suprafaţa medie care revine unui deţinut în celulă este de doar un metru pătrat, potrivit unui raport special privind condiţiile de detenţie dat publicităţii marţi de Avocatul Poporului.
Suceava: Trei gospodării incendiate, succesiv, de un bolnav psihic Un bărbat din comuna suceveană Comăneşti a fost internat, marţi, în Secţia de Neuropsihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava, după ce a incendiat trei gospodării, a declarat presei purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuţ Epureanu.
Mehedinţi: Un deţinut şi-a lansat cartea în penitenciar Un deţinut din Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, în vârstă de 41 ani, medic de profesie, şi-a lansat, luni, cartea scrisă în închisoare - 'Tehnici şi metode artizanale de distrugere'.
Buzău: Autorul ameninţărilor cu bombă la aeroporturile din Cluj şi Târgu Mureş, un bolnav psihic Un tânăr în vârstă de 32 de ani din Buzău este autorul ameninţărilor cu bombă la aeroporturile din Cluj şi Târgu Mureş din urmă cu două săptămâni, au stabilit procurorii DIICOT Buzău.