Cele mai citite
 


Renunţarea completă la carne favorizează accidentele cerebrale
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge şi favorizează ateroscleroza, ceea ce în final poate duce la infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale, atenţionează cercetători de la Universitatea Zhejiang (China), după ce au analizat studiile şi articolele apărute în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului, potrivit revistei Focus.
Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.

Ca urmare, în sângele iubitorilor de alimente vegetale creşte nivelul de homocisteina şi se înregistrează o reducere a concentraţiilor de lipoproteine cu densitate mare, adică a colesterolului 'bun', ceea ce declanşează bolile de inimă.

Astfel, recomandarea pentru vegetarieni de a creşte aportul de Omega-3 şi vitamina B12 are o bază ştiinţifică. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile. Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Regimul vegetarian ar putea fi rău pentru inimă Beijing, 28 feb/Agerpres/ - Într-un studiu realizat recent de cercetători chinezi se arată că regimul vegetarian ar putea creşte riscurile unor boli cardiovasculare, ca şi formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com.
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Produsele lactate, legumele şi peştele gras, printre alimentele care ajută la păstrarea sănătăţii vederii O alimentaţie adaptată vârstei şi activităţii desfăşurate poate poate preveni sau amâna apariţia unor boli ale vederii, cauzate de îmbătrânire. Se ştie că sănătatea depinde nu numai de calitatea alimentaţiei, ci şi de starea ochilor la o vârstă avansată, unele substanţe putând încetini îmbătrânirea ochiului...
Stilul vegan - un mod de viaţă Într-o lume în care suntem cu toţii pe fugă, în care mâncăm de multe ori haotic, negândindu-ne la urmări şi punându-ne singuri în pericol sănătatea, există şi oameni care au decis să aleagă un stil de viaţă sănătos, care îi poate defini din toate punctele de vedere.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.