Cele mai citite
 


Creşterea numărului de copii şi adolescenţi obezi este legată de obiceiurile alimentare proaste şi nu de gene
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Probleme cu greutatea, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Regimurile alimentare necorespunzătoare asociate unei vieţi sedentare au dus la o creştere fără precedent a numărului de copii şi adolescenţi suferind de obezitate, şi nu bagajul lor genetic, conform unui nou studiu, transmite site-ul HealthDay.com.

În cadrul acestui studiu a fost analizată situaţia a peste 1.000 de elevi de clasa a 6-a din Michigan, participanţi la programul Project Healthy Schools (proiectul şcoli sănătoase) desfăşurat în 13 şcoli generale din statul Michigan.

'Pentru copiii cu obezitate extremă, cauzele genetice nu pot fi trecute cu vederea. Pentru toţi ceilalţi însă, activităţile fizice, sportive, reducerea timpului petrecut la calculator sau la televizor şi o dietă sănătoasă oferă soluţiile pentru stoparea creşterii numărului de cazuri de copii supraponderali', susţine autorul acestui studiu, Dr. Kim A. Eagle, director al Centrului cardiovascular al Universităţii din Michigan.

Concluziile acestei analize au fost prezentate în ultimul număr al revistei American Heart Journal.

Autorii studiului semnalează faptul că în 1980, doar 6,5% dintre copiii americani cu vârsta între 6 şi 11 ani puteau fi consideraţi obezi. Până în 2008 procentul acestora a ajuns la 20%.

În ceea ce-i priveşte pe cei 1.000 de elevi din Michigan incluşi în studiu, 15% sunt obezi şi aproape toţi au regimuri alimentare necorespunzătoare.

Doar o treime dintre copii au susţinut că fac exerciţii fizice cel puţin jumătate de oră pe zi, cinci zile pe săptămână. Din rândul copiilor cu probleme de obezitate, 58% au susţinut că se uită în fiecare zi la televizor cel puţin 2 ore, comparativ cu 41% dintre copiii cu greutate normală.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Noi perspective în studierea originii genetice a obezităţii (studiu) Cercetători americani au identificat gene-cheie în metabolismul care controlează mecanismul de ardere sau stocare a grăsimilor din organism, această descoperire putând duce la o nouă abordare în tratarea obezităţii, informează AFP.
Un studiu genetic oferă în premieră perspectiva asupra unei posibile origini biologice a schizofreniei Riscul de schizofrenie al unei persoane este crescut în cazul în care moşteneşte variante specifice ale unei gene având legătură cu "tăierile sinaptice", adică eliminarea conexiunilor dintre neuroni, relevă un studiu bazat pe analiză genetică efectuat de cercetătorii de la Stanley Center for Psychiatric...
Persoanele supraponderale care ţin dietă revin foarte rar la forma iniţială Majoritatea persoanelor supraponderale care încearcă să slăbească, fie prin reducerea caloriilor din alimentaţie, fie prin exerciţii fizice, revin foarte rar la forma fizică şi la dimensiunile corporale dinainte de a se îngrăşa, conform unui studiu realizat în Marea Britanie, transmite Daily Mail.
Copiii obezi sunt mai expuşi alergiilor Copiii şi adolescenţii obezi întâmpină un risc cu 26% mai ridicat de a suferi de o formă sau alta de alergie, comparativ cu cei cu greutatea normală, conform unui studiu publicat luni în SUA, informează Reuters.
Prof. univ. Nicolae Hâncu: Pentru prima dată în istoria omenirii sunt 1,3 miliarde de supraponderali Preşedintele Federaţiei Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care evidenţiază că la nivel mondial există o "epidemie de obezitate", o boală cronică, deşi nu este recunoscută, în prezent, ca atare, chiar...