Cele mai citite
 


OMS recomandă 150 de minute de activitate fizică pe săptămână împotriva cancerului
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Practicarea unei activităţi fizice de aproximativ două ore şi jumătate pe săptămână joacă un rol esenţial în prevenirea cancerelor, în special al celor de colon şi de sân, a apreciat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un studiu publicat vineri, citat de France Presse.
'Multe cancere ar putea fi evitate', a explicat preşedintele Uniunii internaţionale împotriva cancerului /UICC/ Eduardo Cazap, care a pregătit o serie de recomandări împreună cu OMS cu ocazia zilei internaţionale a luptei împotriva cancerului.

Potrivit OMS, 'aproape 25 la sută dintre cancerele de sân şi de colon ar putea fi evitate graţie unei activităţi fizice'. 'Cantitatea de activitate fizică necesară este de 150 de minute pe săptămână', a explicat un responsabil al Departamentului de boli cronice şi de promovare a sănătăţii al OMS, Tim Armstrong, într-o conferinţă de presă.

Un astfel de obiectiv este la îndemâna tuturor şi înseamnă 30 de minute de efort moderat, precum mersul mai alert, timp de cinci zile pe săptămână, a indicat el. Potrivit datelor OMS, circa 460.000 de femei au murit din cauza urmărilor unui cancer de sân în 2008, în timp ce nu mai puţin de 610.000 de persoane au decedat din cauza unui cancer colorectal.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prevenirea cancerului: OMS recomandă 2,5 ore de exerciţii fizice săptămânale Practicarea exerciţiilor fizice timp de cel puţin 2,5 ore pe săptămână are un rol esenţial în scăderea riscurilor oncologice, în special în ceea ce priveşte cancerul mamar şi cel de colon, conform unui studiu publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.
Riscul de cancer poate scădea dacă se fac două ore şi jumătate de sport pe săptămână Geneva, 14 feb/Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a estimat, vineri, că practicarea unei activităţi fizice timp de două ore şi jumătate sau mai mult pe săptămână poate preveni apariţia anumitor tipuri de cancer. Într-un nou raport despre sănătate şi sport, OMS arată că mişcarea fizică...
Inactivitatea fizică este cauza unui deces din zece (studiu) Lipsa activităţii fizice este cauza unui deces din zece pe plan mondial, aproape la fel ca în cazul tutunului sau al obezităţii, potrivit unui studiu publicat miercuri în cadrul unui număr special al revistei medicale britanice Lancet, informează AFP.
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Activitatea fizică după diagnosticul de cancer poate prelungi viaţa (studiu) Activitatea fizică poate prelungi viaţa persoanelor diagnosticate cu cancer, potrivit unei noi analize bazate pe mai mult de 70 de studii existente, publicate în revista British Journal of Sports Medicine, citată de Reuters Health.
Cancer: OMS nu a facut apel la oprirea consumului de carne (comunicat) Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a apărat joi în legătură cu faptul că a făcut apel la consumatori să nu mai mănânce carne, după publicarea unui studiu care face o legătură între consumul de carne roşie şi mezeluri şi creşterea riscului de cancer.