Cele mai citite
 


Senatorul Liviu Câmpanu: Ce se întâmplă acum în toate unităţile sanitare din ţară este ilegal
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul Liviu Câmpanu acuză Ministerul Sănătăţii că încalcă Legea privind reforma în domeniul Sănătăţii. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că propunerile de reorganizare a spitalelor sunt făcute fără consultarea administraţiilor locale sau judeţene în subordinea cărora funcţionează spitalele.
Potrivit articolului 174 al Legii privind reforma în domeniul Sănătăţii, 'spitalele publice se înfiinţează şi, respectiv, se desfiinţează prin hotărâre a Guvernului, iniţiată de Ministerul Sănătăţii Publice, cu avizul consiliului local, respectiv judeţean, după caz'.
'Ceea ce se întâmplă acum cu unităţile spitaliceşti din toată ţara, nu numai din Botoşani, este absolut ilegal. Niciun spital din judeţul Botoşani nu a mai rămas în subordinea Ministerului Sănătăţii. Toate, dar absolut toate spitalele sunt în subordinea autorităţilor locale, motiv pentru care ministerul nu poate decide sub nicio formă cu privire la comasare, reorganizare şi reprofilare. Este doar decizia autorităţilor locale', a afirmat Câmpanu.
La Botoşani, proiectul de reorganizare a spitalelor prevede transferul a şase unităţi spitaliceşti în subordinea Spitalului Judeţean 'Mavromati' şi transformarea a două spitale, Spitalul Orăşenesc Săveni şi Spitalul Truşeşti, în unităţi medico-sociale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mihai Ţâbuleac: Proiectul Ministerului Sănătăţii privind reorganizarea spitalelor este o eroare regretabilă Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, a apreciat, joi, că proiectul Ministerului Sănătăţii privind desfiinţarea şi reorganizarea unor unităţi sanitare este o 'eroare regretabilă'. El a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că dacă Guvernul va adopta o hotărâre în baza...
Botoşani:Ministerul Sănătăţii alocă peste două milioane de lei pentru achiziţia de aparatură medicală la Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' Botoşani a beneficiat de un sprijin financiar de peste două milioane de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru achiziţia de aparatură medicală, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul spitalului, Corneliu Mihai.
Botoşani: Spitalul Judeţean "Mavromati" aşteaptă aprobarea noii structuri organizatorice după comasare Noua structură organizatorică a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" din Botoşani, rezultată din comasarea cu Spitalul de Copii, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie şi Spitalul de Psihiatrie, nu a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele...
Botoşani: Preşedintele CJ critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a comasa spitalele Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Botoşani, Mihai Ţâbuleac, critică intenţia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa Spitalul de Obstretică şi Ginecologie şi Spitalul de Copii şi a le transfera în subordinea Spitalului Judeţean Mavromati.
Botoşani: Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati nu dispune de fondurile necesare majorării cu 25% a salariilor Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Mavromati' nu dispune de resursele financiare necesare majorării cu 25% a salariilor personalului medical, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, managerul unităţii, Corneliu Mihai.
Activitatea Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, verificată de Ministerul Sănătăţii Corpul de Control al Ministerului Sănătăţii (MS) va verifica activitatea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani în urma unor neclarităţi legate de autorizarea Sanatoriului de neuropsihiatrie Podriga, se arată într-un comunicat de presă remis joi de MS.