Cele mai citite
 


Constanţa: Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 şi peste 3.500 de persoane cu viroze
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 - unul la un copil de 9 ani, iar celălalt la un bărbat de 46 de ani - au fost confirmate în judeţul Constanţa, iar peste 3.500 de persoane sunt înregistrate cu viroze respiratorii, număr care a crescut cu circa 30% într-o săptămână.
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, dr. Constantin Dina, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, că adultul infectat cu A/H1N1 este internat la Spitalul de Boli Infecţioase şi ''se află sub tratament de specialitate, starea evolutivă a sănătăţii fiind bună'', iar minorul a fost externat, aflându-se în afara oricărui pericol.
Până în prezent, în judeţul Constanţa, o lăuză a murit la trei zile după naştere, confirmându-se că era infectată cu virusul A/H1N1, aceeaşi boală afectând alte două femei în vârstă de 34 de ani şi, respectiv, 61 de ani, cu boli cronice asociate, afecţiuni respiratorii şi cardiovasculare. În ambele situaţii, starea de sănătate a pacientelor a evoluat favorabil după administrarea tratamentului de specialitate.
Conform ultimei centralizări făcute de DSP Constanţa, în perioada 24 - 30 ianuarie, 3.581 de constănţeni au suferit de infecţii acute ale căilor respiratorii, 45 fiind spitalizaţi, iar aproape 1.200 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 164 dintre acestea primind îngrijirile medicale necesare într-o unitate spitalicească.
Comparativ cu săptămâna precedentă, numărul virozelor respiratorii a crescut cu 29,72%, iar faţă de media ultimelor trei săptămâni s-a înregistrat o creştere cu peste 48%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1, confirmate Bucureşti, 27 dec /Agerpres/ - Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile a raportat confirmarea a 4 cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 în judeţul Ialomiţa, informează, duminică, un comunicat al Ministerului Sănătăţii, transmis AGERPRES.
MS: Două noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Două cazuri noi de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţele Bistriţa-Năsăud şi Suceava, informează un comunicat transmis vineri AGERPRES de Ministerul Sănătăţii.
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 ian /Agerpres/ - Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat duminică, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Opt noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Călăraşi, 17 dec / Agerpres/ - Opt noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic s-au confirmat la nivelul judeţului Călăraşi, a declarat joi, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog Camelia Truică.
Călăraşi: Şase noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Şase noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 s-au confirmat la nivelul judeţului, a declarat, luni, pentru AGERPRES, medicul epidemiolog, Camelia Truică.
Călăraşi: Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 Patru noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 pandemic au fost confirmate în judeţul Călăraşi, a declarat miercuri pentru AGERPRES medicul epidemiolog Camelia Truică.