Cele mai citite
 


Senatorul Liviu Câmpanu: Medicii de familie ar putea recurge la grevă generală
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Senatorul Liviu Câmpanu, care este şi preşedinte al filialei din Botoşani a Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie, avertizează că medicii de familie ar putea recurge la diferite forme de protest faţă de proiectul de norme privind desfăşurarea activităţii medicale în unităţile medicale primare. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că normele propuse vor determina reducerea veniturilor medicilor de familie cu până la 40%.
'Sper ca aceste norme publicate pentru a fi dezbătute vor fi schimbate, pentru că altfel vom avea un mare aflux de şomeri din rândul cadrelor medicale cu studii medii, pentru că toţi medicii vor închide cabinetele sau nu vor intra în contract cu casele de asigurări de sănătate. Nu exclud manifestări de tipul grevă generală, demonstraţii în stradă sau, mai mult, avertizarea Casei de Asigurări de Sănătate cu privire la închiderea activităţii cabinetelor medicale la 1 aprilie şi înaintarea preavizelor pentru angajaţi. Sunt soluţii pe care le luăm în discuţie cu speranţa că ceea ce s-a propus nu se va întâmpla', a afirmat Câmpanu.
Potrivit parlamentarului, membrii Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie se va reuni, la sfârşitul acestei săptămâni, pentru a discuta formele de protest.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Protest timp de cinci zile al medicilor de familie Medicii de familie din judeţul Botoşani nu vor elibera, timp de cinci zile, documente medicale pentru pacienţii înscrişi pe liste, potrivit unei hotărâri adoptate, miercuri, de Asociaţia Medicilor de Familie din Botoşani.
Botoşani: Toţi medicii de familie din judeţ au semnat pentru intrarea în grevă, de la 1 aprilie Toţi cei 168 de medici de familie din judeţul Botoşani, care sunt în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), vor intra, de la 1 aprilie, în grevă, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, Paul Şerban. Potrivit acestuia, medicii...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Botoşani: Medicii de familie refuză să semneze noul contract-cadru Botoşani, 15 feb /Agerpres/ - Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Botoşani, medicul Paul Şerban, a avertizat, marţi, într-o conferinţă de presă, că medicii de familie strâng semnături şi sunt decişi să pună lacătele pe uşile cabinetelor, de la 1 aprilie, semn că nu vor semna contractul-cadru...
Botoşani: Grevă de avertisment în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Peste 1.000 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati din Botoşani participă, miercuri, la o grevă de avertisment în semn de protest faţă de inechităţile din sistemul sanitar, a declarat, pentru AGERPRES, liderul sindical din spital, Lia Temciuc.
RETROSPECTIVE 2013 - un an al reformelor, dar şi al protestelor în Sănătate Anul 2013 a fost unul al reformelor în sănătate, Ministerul Sănătăţii lansând în dezbatere publică mai multe proiecte de lege privind pachetul de bază, răspunderea civilă a personalului medical şi a furnizorului de produse şi servicii medicale, dar şi organizarea şi finanţarea rezidenţiatului.