Cele mai citite
 


Prevenirea cancerului: OMS recomandă 2,5 ore de exerciţii fizice săptămânale
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Practicarea exerciţiilor fizice timp de cel puţin 2,5 ore pe săptămână are un rol esenţial în scăderea riscurilor oncologice, în special în ceea ce priveşte cancerul mamar şi cel de colon, conform unui studiu publicat vineri de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite AFP.
'Multe cazuri de cancer ar fi putut fi evitate', explică preşedintele Uniunii Internaţionale Împotriva Cancerului (UICC) Eduardo Cazap, care a pregătit acest set de recomandări alături de OMS, cu ocazia Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului.

Conform datelor OMS, 'aproximativ 25% din cazurile de cancer de sân şi de colon pot fi evitate prin exerciţii fizice'.

'Timpul minim de exerciţii fizice necesar în fiecare săptămână este de 150 de minute', explică şi Tim Armstrong, responsabil al Departamentului pentru boli cronice şi promovarea sănătăţii din cadrul OMS. Acest obiectiv poate fi atins de oricine, prin urmarea unui program de aproximativ 30 de minute de efort moderat, aşa cum ar fi mersul pe jos într-un ritm mai alert, timp de 5 zile pe săptămână.

Conform datelor OMS, aproximativ 460.000 de femei şi-au pierdut viaţa din cauza cancerului de sân în 2008, iar numărul deceselor provocate de cancerul colorectal a depăşit 610.000, în acelaşi an.

Rolul activităţii fizice în prevenirea acestor tipuri de cancer a fost demonstrat ştiinţific, însă numeroşi experţi susţin că exerciţiile fizice au efecte preventive şi împotriva a numeroase alte forme de îmbolnăviri oncologice.

De altfel, sedentarismul este deja recunoscut drept unul dintre cei patru factori majori ai mortalităţii în lume, alături de tabagism, diabet şi hipertensiunea arterială. Bolile asociate unui stil de viaţă sedentar ucid în fiecare an aproximativ 3,2 milioane de oameni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS recomandă 150 de minute de activitate fizică pe săptămână împotriva cancerului Practicarea unei activităţi fizice de aproximativ două ore şi jumătate pe săptămână joacă un rol esenţial în prevenirea cancerelor, în special al celor de colon şi de sân, a apreciat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, într-un studiu publicat vineri, citat de France Presse.
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Activitatea fizică după diagnosticul de cancer poate prelungi viaţa (studiu) Activitatea fizică poate prelungi viaţa persoanelor diagnosticate cu cancer, potrivit unei noi analize bazate pe mai mult de 70 de studii existente, publicate în revista British Journal of Sports Medicine, citată de Reuters Health.
Hipertensiunea arterială poate fi prevenită printr-un stil de viaţă sănătos, recomandă medicii DSP Bihor Fiecare om trebuie să fie responsabil pentru viaţa sa, a cărui sănătate depinde, în primul rând, de gradul său de informare şi educaţie, de modul cum aplică cunoştinţele în prevenirea bolilor şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos, au subliniat miercuri specialiştii medicali reuniţi la o masă rotundă...
Lipsa de mişcare este cauza a 10% din decese (studiu) În fiecare an mor 5,3 milioane de persoane din cauza lipsei de mişcare, unele tipuri de cancer, diabet şi boli cardiace datorându-se în principal inactivităţii fizice. În lume, numărul celor care mor din lipsă de mişcare este aproape egal cu cel al deceselor din cauza fumatului, relatează maxisciences...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...