Cele mai citite
 


Egipt: Un prim avion cu ajutoare al Crucii Roşii a ajuns la Cairo
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un prim avion cu material medical trimis de Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a aterizat vineri la Cairo, a anunţat vineri organizaţia, printr-un comunicat citat de AFP.
Transportul include kituri medicale de prim-ajutor pentru tratarea a 2.000 de răniţi şi material chirurgical ce poate fi folosit pentru 100 de răniţi grav.

Crucea Roşie internaţională intenţionează să trimită material medical suplimentar în zilele următoare. Ajutorul va fi distribuit prin intermediul Semilunii Roşii egiptene şi al Ministerului Sănătăţii.

În jur de 900 de persoane au fost rănite şi nouă ucise în ultimele 48 de ore în timpul confruntărilor de stradă din Egipt, a precizat CICR, citând un bilanţ al Ministerului Sănătăţii. Şeful delegaţiei Crucii Roşii la Cairo, Eric Marclay, a semnalat însă faptul că, în unele cazuri, personalul medical a fost împiedicat să ajungă la cei răniţi. El a cerut 'forţelor de securitate şi armatei să se conformeze normelor internaţionale privind recurgerea la forţă' şi 'să dea dovadă de respect faţă de vieţile umane'.

Crucea Roşie internaţională mai precizează că a furnizat un ajutor Semilunii Roşii din Egipt pentru deschiderea unui punct medical temporar în zona internaţională a aeroportului din Cairo, unde sute de persoane au fost blocate în ultimele zile. În acest punct, pasagerii vor primi hrană, îngrijiri medicale şi îşi vor putea suna gratuit familiile.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii: 2.000 de civili au primit autorizaţia de a părăsi localitatea Muadamiya din Siria Cel puţin 2.000 de femei, copii şi oameni în vârstă au primit în ultimele 24 de ore autorizaţia de a părăsi Muadamiya, localitate situată în apropiere de Damasc, a informat luni Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR), potrivit Europa Press.
Crucea Roşie a primit aprobarea din partea coaliţiei conduse de Arabia Saudită să livreze ajutoare în Yemen Comitetul Internaţional al Crucii Roşii a primit aprobarea din partea coaliţiei militare din Arabia Saudită care desfăşoară atacuri împotriva rebelilor şiiţi houthi în Yemen să distribuie medicamente vitale şi să trimită lucrători umanitari, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a CICR, relatează...
Voluntarii Crucii Roşii din Sibiu - în campanie pentru revigorarea programului 'Banca de alimente' Voluntarii Crucii Roşii Sibiu vor măsura tensiunea şi vor asigura gratis, cursuri de prim-ajutor, chiar în hipermarketurile din oraş pentru a le reaminti sibienilor că pot dona hrană pentru cei săraci, în cadrul programului "Banca de alimente".
CICR nu a început inspectarea convoiului cu ajutoare umanitare pentru estul Ucrainei Reprezentanţi ai Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) sunt la locul unde se află convoiul umanitar rus pentru estul Ucrainei, dar inspecţia nu a început încă, a declarat o purtătoare de cuvânt a CICR la Moscova, relatează duminică AFP.
Pakistan: Cel puţin 1.600 de morţi şi 10 milioane de sinistraţi /Crucea Roşie/ Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat luni că cel puţin 1.600 de persoane au murit, iar alte 10 milioane sunt grav afectate în urma recentelor inundaţii din ţara asiatică, bilanţ care poate creşte ca urmare a ploilor anunţate pentru următoarele zile, transmite EFE.
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...