Cele mai citite
 


Vrancea: Filiala judeţeană PNL protestează faţă de comasările din Sănătate
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Filiala Vrancea a Partidului Naţional Liberal apreciază ca aberant proiectul Ministerului Sănătăţii în legătură cu comasarea în Vrancea a Spitalelor Vidra şi Dumbrăveni, care vor deveni secţii ale Spitalului Judeţean şi transformarea în cămine de bătrâni a unităţilor spitaliceşti din Odobeşti şi Mărăşeşti, se arată într-un comunicat de presă remis, vineri, AGERPRES.
'PNL consideră că măsura aberantă propusă de Ministerul Sănătăţii nu-şi poate atinge scopul. Cei care au hotărât această transformare nu s-au consultat cu administraţiile locale în privinţa comasării sau transformării spitalelor din Vrancea, ba mai mult, au ignorat propunerile managerilor acestor unităţi spitaliceşti. Decizia Ministerul Sănătăţii va duce la o presupusă economie la buget în detrimentul performanţei actului medical, micşorându-se drastic gradul de satisfacţie al pacienţilor', se specifică în comunicat.
PNL apreciază că măsurile propuse de Ministerul Sănătăţii 'vor afecta direct cetăţenii judeţului nostru', care în mod tradiţional se adresau unor unităţi spitaliceşti zonale, doar cazurile complicate ajungând la Spitalul Judeţean.

Reacţia PNL Vrancea vine după ce, joi, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, (PSD) a declarat 'că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România'.
'S-a dovedit foarte clar că noi, Consiliul Judeţean Vrancea, am avut dreptate atunci când am refuzat preluarea Spitalului de Urgenţă, fără asigurarea plăţii arieratelor. După ce s-a făcut descentralizare fără resurse, acum, Guvernul României închide spitale. Domnilor guvernanţi, după alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti', a spus Oprişan la finele şedinţei Consiliului Judeţean Vrancea de joi.

Doar trei spitale vor mai funcţiona în judeţul Vrancea, conform Ministerului Sănătăţii. Astfel, Spitalul Vidra şi Spitalul Dumbrăveni au fost comasate cu Spitalul Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon', aflat în subordinea Ministerului Sănătăţii, iar Spitalul Mărăşeşti şi Spitalul Odobeşti, aflat în administrarea autorităţilor locale, au fost propuse pentru transformare în cămine de bătrâni.
În Vrancea, pe lângă Spitalul Judeţean de Urgenţă vor mai funcţiona Spitalul municipal Adjud şi Spitalul Orăşenesc Panciu.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marian Oprişan (PSD): După alegeri vom redeschide unităţile spitaliceşti Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD), a declarat, joi, că nu este de acord cu modalitatea în care Ministerul Sănătăţii a înţeles să comaseze sau să desfiinţeze spitalele din România.
Vrancea: Oprişan preia spitalele doar atunci când acestea nu vor mai avea datorii Focşani, 14 sept /Agerpres/ - Preşedintele Consiliul Judeţean Vrancea, Marian Oprişan a declarat, marţi, că nu va fi de acord cu preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sfântul Pantelimon' Focşani, precum şi a spitalelor comunale din Vidra şi Dumbrăveni, până când Ministerul Sănătăţii nu va plăti la...
Vrancea: Marian Oprişan cere demisia ministrului Sănătăţii Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea Marian Oprişan (PSD) a cerut, vineri, demisia ministrului Sănătăţii Cseke Attila după ce pe site-ul ministerului a apărut un proiect de hotărâre de guvern prin care se abrogă transferul managementului asistenţei medicale pentru mai multe spitale, printre care...
Vrancea: Marian Oprişan solicită demisia ministrului Cseke Attila Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan (PSD) a solicitat, joi, demisia ministrului sănătăţii, Cseke Attila, ca reacţie a declaraţiilor acestuia conform cărora administraţiile judeţene din Dolj şi Vrancea nu au alocat fonduri spitalelor.
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Vrancea: Liberalii sunt de acord cu faptul că administraţia nu a preluat spitalele Focşani, 24 sep /Agerpres/ - Autorităţile judeţene au dat dovadă de 'inteligenţă politică şi managerială' pentru că nu au semnat protocoalele pentru preluarea spitalelor, a declarat, vineri, deputatul PNL Nini Săpunaru.