Cele mai citite
 


Raluca Turcan: Ministerul Sănătăţii trebuie să se consulte cu administraţiile locale în privinţa reformei în domeniu
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan afirmă, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES, că Ministerul Sănătăţii ar trebui să se consulte cu administraţiile locale pentru a evita erorile în aplicarea reformei în domeniu.
'Pentru a susţine încrederea cetăţenilor în principiile generale de reformă trebuie evitate erorile şi este nevoie ca Ministerul Sănătăţii să urmărească o viziune precisă de implementare la nivel local şi să ţină cont obligatoriu de punctul de vedere al administraţiilor locale. Deci, pentru ca aplicarea reformei în sănătate la nivel local să decurgă rapid şi clar este neapărat nevoie de o consultare între minister şi administraţiile locale', spune Turcan.

Ea dă exemplul judeţului Sibiu, unde reorganizarea spitalului din Agnita creează o problemă reală de deplasare oamenilor, dată fiind distanţa mare până la spitalul judeţean din Sibiu. Turcan spune că aici trebuie pus la punct un sistem SMURD care să asigure situaţiile de urgenţă.

Raluca Turcan mai afirmă că, în ceea ce priveşte reforma sistemului de sănătate, 'sunt obligatorii acţiuni rapide şi clare pentru ca acest sistem mamut să fie pus pe baze sănătoase, pentru a asigura românilor servicii decente, începând de la asigurările de sănătate, până la tratarea în bune condiţii a bolilor şi la prevenţie'.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent Ministerul Sănătăţii va achiziţiona în regim de urgenţă 120.000 de doze de vaccin hexavalent necesar pentru imunizarea bebeluşilor, a declarat luni pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al MS, Laurenţiu Colintineanu.
Harghita: SMURD Gheorgheni a fost operaţionalizat în prezenţa Ministrului Apărării Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Gheorgheni a fost operaţionalizat, sâmbătă, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a şefului Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), general de brigadă Ioan Baş, şi a secretarului de stat în Ministerul...
Raed Arafat: Va fi continuată reforma în sistemul de Urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că este convins că actualul ministrul Ion Bazac va continua reforma în sistemul sanitar. (Sursa: Agerpres)
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...
Covasna: Ministerul Sănătăţii a alocat un milion de lei pentru reţeaua de apă, canalizare şi hidranţi a Spitalul Judeţean Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a primit un milion de lei din partea Ministerului Sănătăţii pentru extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, a hidranţilor pentru stingerea incendiilor şi instalaţiei de epurare a apelor uzate, a declarat vineri, pentru AGERPRES, managerul...
Iordania va implementa un serviciu de urgenţă după modelul SMURD Ministerul Sănătăţii de la Amman va implementa un nou sistem de urgenţă bazat pe modelul românesc începând de anul viitor, a afirmat duminică un înalt oficial guvernamental, citat luni de publicaţia Jordan Times.