Cele mai citite
 


Dr. Şerban Negru: Este necesară depistarea cancerului în stadii precoce
duminică, 6 februarie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un om din trei va trece prin experienţa cancerului în cursul vieţii şi de aceea este necesară depistarea bolii în stadiul precoce, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, cu ocazia 'Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului'', preşedintele Asociaţiei Oncohelp, dr. Şerban Mircea Negru.
Potrivit acestuia, 60% dintre persoanele afectate se vindecă în prezent, faţă de numai 10% în 1910, la acest procent mare contribuind depistarea precoce.

'Trebuie sensibilizată fiecare persoană a comunităţii pentru depistare precoce. Faptul că numai o treime dintre persoane se informează de la medic şi restul din surse neautorizate nu este neapărat bine', a subliniat dr. Şerban Negru, subliniind importanţa programului de screening.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a declarat că în prezent, în România, sunt 420.000 de bolnavi, dintre care 96.000 nou diagnosticaţi care au primit tratament.?El a făcut referire şi la faptul că sunt foarte multe persoane care nu ajung să-şi facă tratamentul - cei care sunt pentru tratamente noi de a doua intenţie şi care acum se află pe liste de aşteptare.

El şi-a exprimat speranţa că aceste probleme vor fi rezolvate altfel încât aceşti bolnavi vor deveni istorie şi a subliniat, la rândul său, că este necesar un program de screening. Totodată, Cezar Irimia a subliniat că în perioada 4-18 februarie va avea loc, la Palatul Şuţu din Bucureşti, o expoziţie de fotografie, lucrările fiind realizate de pacienţi cu cancer, cu sprijinul Teodorei Maftei, fotograf profesionist.
'M-am implicat în organizarea acestei expoziţii pentru că ştiu ce înseamnă suferinţa, dar cel mai important, ştiu ce înseamnă să nu-ţi pierzi speranţa şi optimismul şi să fii învingător în lupă cu boala. Pacienţii cu cancer sunt nişte luptători, nişte învingători', a declarat Teodora Maftei.

Cezar Irimia a evidenţiat importanţa activităţii de informare cu privire la această boală, mai ales pentru tineri.
'Din păcate, această boală îi loveşte din ce în ce mai des şi pe tineri, iar studiul realizat de federaţie arată că nevoia de informare în rândul acestora este foarte mare'.
Notare
Comentarii
de Cristian
Medicii buni in mare parte au plecat din Romania. Aici au ramas cei sprijiniti, cu pile, sau care reusesc o casatorie astfel incat sa prinda un loc caldut de unde sa jumuleasca prostii care cauta un doctor bun luandu-se dupa titluri, sau trimisi de mafia doctorilor de la unul la altul pana dau si ultima letcaie din buzunar. Negru e unul din cei care n-au nimic in comun cu meseria dar te pot invarti prin sistem fara rost pana iti pierzi mintile si sperantele si banii.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian La 8 mai, în fiecare an, este marcată Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, oferindu-se astfel oportunitatea de a intensifica informarea cu privire la această boală.
Campanie împotriva cancerului la sân: Prevenţia - extrem de importantă la femeile de peste 45 de ani Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) şi Liga Română de Cancer desfăşoară în luna octombrie campania de informare despre cancerul de sân "Nu am făcut destul", cu mesajul "Acum este rândul tău să ai grijă de mama ta!", cea de-a treia ediţie la nivel naţional pe această temă fiind lansată...
Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian, marcată pe 8 mai pentru prima dată în România Ziua internaţională de luptă împotriva cancerului ovarian a fost marcată, miercuri, pentru prima dată în România, pentru a atrage atenţia asupra necesităţii ca femeile să meargă la control.
LUNA MARTIE – dedicată din nou luptei împotriva cancerului intestinului gros Informare depre cea mai simplă metodă neinvazivă de depistare precoce a cancerului intestinului gros Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România continuă și în acest an, campania de informare cu privire la cancerul intestinului gros, sub sloganul “Nu lăsaţi neglijenţa să vă despartă!"
MS: Anul 2013 va fi unul de reorganizare a Programului naţional de oncologie Ministerul Sănătăţii asigură bolnavii de cancer, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, că Programul naţional de oncologie se înscrie între priorităţile şi obiectivele anului 2013, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei emis luni.
Ajutor pentru diagnosticarea şi tratamentul copiilor cu cancer Asociaţia ''Little People'' şi Clubul ''Temerarii'', tineri supravieţuitori de cancer, au organizat, marţi, o expoziţie urmare a Campaniei 'Poţi şi tu' care împărtăşeşte experienţa luptei împotriva cancerului, văzută prin ochii tinerilor învingători ai acestei boli, plin de optimism, dinamism şi speranţă...