Cele mai citite
 


Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă va fi dotat cu un aeroglisor
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila va fi dotat cu un aeroglisor, ambarcaţiune care se deplasează deasupra solului şi a apei cu ajutorul unei perne de aer şi care este extrem de folositoare în zonele locuite din Insula Mare a Brăilei, după cum a declarat în cadrul unei conferinţe de presă managerul SAJ Brăila, Silviu Radu.
Potrivit lui Silviu Radu, în urma unei întrevederi pe care a avut-o cu secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a primit promisiunea că în proiectul care urmează să se deruleze cu Banca Mondială şi care vizează dotarea SAJ Tulcea cu diverse maşini de intervenţii, va fi introdus şi SAJ Brăila pentru a primi un aeroglisor.
'Ambarcaţiunea va fi dotată după ultima generaţie de dotare pentru intervenţie medicală. În ceea ce priveşte partea tehnică, voi discuta cu reprezentanţii ISU pentru a ne asigura personalul tehnic, conducător, mecanic, iar noi să asigurăm personalul medical', a declarat Silviu Radu.

Aeroglisoarele sunt ambarcaţiuni care nu i-au contact cu solul, ci planează, fiind ajutate de evantaiuri, care forţează aerul să meargă sub vehicul, pentru a crea ridicarea acestuia.
Ambarcaţiunea se poate deplasa peste lacuri, suprafeţe cu iarbă deasă, mlaştini, nisipuri, zăpadă şi chiar gheaţă, fiind utilă pentru intervenţii în Insula Mare a Brăilei, unde nu se poate ajunge decât pe apă, respectiv pe Dunăre şi în zonele unde iarna este imposibil de pătruns cu alte autovehicule.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Serviciul Judeţean de Ambulanţă a avut în 2015 aproximativ 56.000 de intervenţii Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a intervenit anul trecut în aproximativ 56.000 de urgenţe medicale, după cum a informat luni managerul instituţiei, dr. Viorica Uscatu.
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă, verificat de Ministerul Sănătăţii Ministerul Sănătăţii a verificat recent modul în care conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea respectă legislaţia în vigoare privind funcţionarea şi modul în care se fac achiziţiile publice, după ce sindicatele din instituţia publică au sesizat mai multe nereguli.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.
Brăila: SAJ dotat cu patru ambulanţe de ultimă generaţie Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Brăila a primit miercuri, în cadrul unui program naţional iniţiat de Ministerul Sănătăţii în colaborare cu Banca Mondială, patru ambulanţe de ultimă generaţie, o ambulanţă tip C şi trei ambulanţe tip B.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.