Cele mai citite
 


Proiect pentru creşterea gradului de flexibilitate a personalului medical şi a managerilor din domeniul sanitar
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Fundaţia CRED (Centrul Româno-Elveţian pentru Dezvoltarea Sistemului de Sănătate) împreună cu Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar, Advanced Thinking SRL şi Spitalul Universitar din Freiburg, Germania în calitate de parteneri a început, pentru o perioadă de 24 de luni, un proiect intitulat Centre regionale de excelenţă în domeniul îmbunătăţirii performanţei proceselor din sistemul de îngrijire de sănătate din România.
Proiectul are o valoare totală de 7.266.647,58 lei şi îşi propune creşterea gradului de adaptabilitate şi flexibilitate a personalului medical şi a managerilor din domeniul sanitar prin implementarea unor concepte inovatoare de optimizare şi cost-eficientizare a proceselor şi creşterea calităţii serviciilor de sănătate.

Accesul la cursurile de formare profesională 'Manageri, îmbunătăţire, procese' şi 'Specialist, îmbunătăţire, procese' este gratuit datorită cofinanţării oferite de Fondul Social European.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt crearea şi operaţionalizarea unei reţele de centre regionale de excelenţă care să includă un centru naţional care se va organiza la Şcoala Naţională de Sănătate Publică şi trei centre regionale situate în regiunile de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, centru şi nord-est, care au rolul de a promova noi metode de management al calităţii, a subliniat dr. Beata Acs, asistent proiect la Fundaţia CRED.

Un alt obiectiv îl reprezintă identificarea şi implementarea unor forme organizaţionale moderne în vederea asigurării calităţii şi eficienţei managementului sistemului de sănătate publică şi la nivel local, dar şi formarea profesională şi transferul de competenţe privind implementarea unor metodologii novatoare de optimizare şi cost-eficientizare a proceselor la nivelul unităţilor spitaliceşti în scopul de a crea un nucleu de profesionişti la nivelul centrelor de excelenţă şi a unor echipe de specialişti din spitalele celor trei regiuni de dezvoltare.

Facilitarea transferului de know-how, cunoştinţe şi bune practici consacrate pe plan internaţional prin promovarea schimburilor de experienţă transnaţională în vederea creşterii adaptabilităţii resurselor umane care activează în sectorul sănătăţii publice este un alt obiectiv al proiectului.

Directorul general al Şcolii Naţionale de Sănătate Publică a evidenţiat că accentul va cădea, în cadrul managementului, pe munca în echipă.
Spitalul Universitar din Freiburg vine cu experienţa sa în domeniu. Reprezentantul acestuia a evidenţiat rolul calităţii actului de management, scopul proiectului fiind să se găsească soluţii pentru situaţiile specifice fiecărei unităţi.

Proiectul se derulează în perioada decembrie 2010-decembrie 2012. Până în prezent, potrivit lui Beata Acs, a avut loc o primă evaluare a situaţiei din unităţile care vor intra în acest proiect, mai exact s-a făcut o analiză a actului legislativ din domeniul spitalelor şi a conceptelor şi o analiză a calităţii în conformitate cu standardele existente.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Română şi ADPSE ''Catalactica'', parteneri într-un program de formare profesională pentru personal medico-social Proiectul strategic ''Pro-Sănătate - Creşterea accesului angajaţilor din sistemul medico-social din România la programele de formare profesională continuă'', demarat de Asociaţia pentru Dezvoltare şi Promovare Socio-Economică (ADPSE) ''Catalactica'' în parteneriat cu Societatea Naţională de Cruce Roşie...
Universitatea "Carol Davila" va sprijini un proiect de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în chirurgie pediatrică Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti va sprijini iniţiativa Districtului Rotary 2241 România şi Republica Moldova de formare şi dezvoltare a unei şcoli de excelenţă în domeniul chirurgiei pediatrice, domeniu medical care nu este încă suficient dezvoltat în România, informează...
Comunicat de presă - Crucea Roşie Română Anunţ privind beneficiile programului de formare profesională 'Infirmiera (cod NC. 5132.2.1)'
Comunicat de presă - Societatea Naţională de Cruce Roşie Anunţ privind beneficiile programului de formare profesională - Mediator sanitar
Iaşi: Operaţii gratuite pentru copiii cu malformaţii cardiace, în cadrul unui proiect de specializare a medicilor O sută de copii cu malformaţii cardiace vor fi operaţi gratuit la Iaşi, iar 75 de medici şi 160 de asistente din spitale ieşene vor fi specializaţi în cardiologie pediatrică, toate acestea fiind posibile în cadrul unui proiect derulat cu fonduri europene.
Cluj: O mare problemă a foştilor deţinuţi -reintegrarea în câmpul muncii şi în societate Reinserţia socială şi integrarea sau reintegrarea în muncă după ieşirea din penitenciar este una dintre marile probleme cu care se confruntă foştii deţinuţi.