Cele mai citite
 


Sibiu: Apel liberal către parlamentarii celorlalte partide pentru a se opune desfiinţării spitalelor
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a adresat vineri, un apel la toţi parlamentarii sibieni, indiferent de culoarea politică, să se opună intenţiei Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a două spitale orăşeneşti din judeţ şi a comasării a altor două din municipiul Sibiu, conform unui comunicat de presă remis AGERPRES.
'În calitate de preşedinte al PNL Sibiu, îi asigur pe toţi sibienii că atât eu, cât şi colega mea, senatoarea Minerva Boitan tragem un semnal de alarmă şi ne opunem comasării şi desfiinţării spitalelor. Totodată, salut invitaţia preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch şi remarc că totuşi, pentru prima dată de la începutul mandatului, puterea şi opoziţia s-au putut aşeza la aceeaşi masă, pentru discutarea argumentelor care să fie susţinute în sprijinul supravieţuirii spitalelor din Agnita şi Cisnădie', a declarat liderul organizaţiei judeţene a PNL Sibiu.

Acesta, împreună cu senatoarea PNL Minerva Boitan, se pronunţă categoric împotriva comasării şi desfiinţărilor spitalelor din judeţul Sibiu. Cei doi parlamentari sibieni au luat parte vineri la consultările care au avut loc la Consiliul Judeţean, alături de vicepreşedintele PDL, deputatul Cornel Ştirbeţ şi de subprefectul judeţului Sibiu, unde s-au discutat posibilităţile de împiedicare a punerii în practică a intenţiei ministerului Sănătăţii, de a desfiinţa spitalele din oraşele Cisnădie şi Agnita, dar şi comasarea a Spitalului de Pneumofiziologie şi a celui de Psihiatrie din Sibiu cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă.

Cea mai sensibilă problemă discutată aprig de o săptămână la Sibiu de toate autorităţile competente este mai ales desfiinţarea spitalului din oraşul Agnita, situat în nordul judeţului Sibiu, într-o zonă mai săracă, dar mai ales destul de izolată de cele două municipii. Şi preşedintele PNL a atras atenţia că cei 27.000 de locuitori din oraşul Agnita şi satele înconjurătoare, până la Sighişoara (judeţul Mureş) vor rămâne fără un spital.

'Nu este normal şi nici logic să desfiinţezi două spitale care nu au datorii, dar mai ales spitalul din Agnita care deserveşte 27.000 de locuitori, cu o acoperire foarte mare, până la Sighişoara (judeţul Mureş). Colega mea, senatoarea Minerva Boitan, fostă directoare a celui mai mare spital din judeţ, a arătat că judeţul Sibiu are foarte puţine spitale faţă de alte judeţe, iar desfiinţarea a două dintre ele ar fi o nenorocire pentru populaţie', a spus deputatul Mircea Cazan.
Acesta speră că Ministerul Sănătăţii va reveni asupra deciziei desfiinţării spitalelor din judeţul Sibiu.

'La Sibiu avem deja un spital judeţean pavilionar, cu clădiri vechi, situate la distanţă şi nu va fi de niciun ajutor, din contră va fi în detrimentul bolnavilor, să se comaseze alte două spitale cu spitalul mare, judeţean. Sper că Ministerul Sănătăţii va înţelege că a luat o decizie greşită, care afectează zeci de mii de pacienţi. Şi mai ales sper că cele două spitale din judeţ, cel din Agnita şi cel din Cisnădie, nu vor ajunge să nu mai aibă autorizaţie sau să nu mai aibă contract cu Casa de Asigurări, în aşa fel încât să se încerce cumva forţarea mâinii consiliilor locale şi a Consiliului Judeţean să le întreţină', a declarat preşedintele PNL Sibiu.

Deputatul Mircea Cazan speră ca demersurile Consiliului Judeţean Sibiu, ale Prefecturii Sibiu, dar şi ale Asociaţiei Oraşelor din România către Ministerul Sănătăţii, la care se adaugă eforturile parlamentarilor sibieni, să aibă efect şi să oprească desfiinţarea spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Conducerea SCJU Târgu Mureş: Aşteptăm ancheta DNA în cazul achiziţiei de dezinfectanţi Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a declarat marţi, după anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru analizarea unor eventuale fapte de natură penală în privinţa unor constatări ale Corpului de control...
Fenechiu: Niciun medic nu pleacă acasă după transferul spitalelor de la Transporturi la Ministerul Sănătăţii Niciun medic nu va pleca acasă după aprobarea ordonanţei de urgenţă referitoare la trecerea unui număr de 13 spitale din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a Ministerului Sănătăţii, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.
RETROSPECTIVÃ Pachetul de servicii medicale de bază, actualizarea listei cu medicamente şi carduri de sănătate - noutăţi în 2014 Introducerea pachetului de servicii medicale de bază, actualizarea după şase ani a listei de medicamente compensate şi gratuite şi distribuirea cardurilor de sănătate au fost principalele schimbări din sistem în acest an.
UPDATE Ministerul Sănătăţii va sesiza DNA după controlul de la Spitalul Judeţean Târgu Mureş Ministerul Sănătăţii va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie după controlul de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, informează MS într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.