Cele mai citite
 


Furnizorii de materiale sanitare au sistat livrarea la şase spitale
luni, 22 iunie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 22 iunie /Agerpres/ - Asociaţia Furnizorilor de Produse Medicale a sistat aprovizionarea cu materiale sanitare, reactivi de laborator şi aparatură medicală către şase spitale.

Este vorba de Spitalul Colentina din Bucureşti şi spitalele judeţene din Timişoara, Craiova, Mureş, Iaşi, Botoşani.

Reprezentantul AFPM, Mihai Grecu, a justificat această decizie prin neplata datoriilor istorice din anii 2006, 2007 şi până în prezent, care însumează 85 de milioane de euro.

Mihai Grecu a spus că doreşte să tragă un semnal de alarmă asupra situaţiei din sistem şi asupra faptului că trebuie plătiţi furnizorii externi, vămile, trebuie plătit TVA-ul, impozitul pe profit şi fără recuperarea datoriilor instituţia riscă să intre în incapacitate de plată. El susţine că le-a atras atenţia responsabililor din sistem în mai multe rânduri şi există trei adrese fără un răspuns.

În replică, prof. dr. Irinel Popescu, preşedintele CNAS, a declarat, pentru AGERPRES, că nu aceasta este soluţia. "Trebuie analizate cheltuielile spitalelor şi în cazul în care sunt justificate, vor fi plătite", a spus el. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Grecia: Acord între guvern şi furnizori pentru rezolvarea crizei spitalelor Guvernul grec a ajuns la un acord preliminar pentru achitarea datoriilor de miliarde de euro restante către furnizorii de medicamente şi materiale sanitare, punând capăt unui blocaj care a provocat o penurie gravă în spitalele de stat şi a obligat la amânarea unor intervenţii chirurgicale, transmit AP...
Olt: Pacienţii Spitalului Slatina îşi cumpără serurile Pacienţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina îşi cumpără din banii lor serurile necesare tratamentului din spital şi la fel procedează şi cu glucoza perfuzabilă din cauză că unitatea sanitară are datorii mari către furnizorii de medicamente, materiale sanitare şi reactivi.
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Neamţ: Gravidele programate pentru cezariană îşi cumperă medicamentele şi materialele sanitare Gravidele care se programează pentru operaţii de cezariană la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ sunt nevoite, la cererea medicilor, să achiziţioneze medicamente şi materiale sanitare pentru bunul mers al intervenţiei chirurgicale, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliului...
Cluj: Institutul Inimii, fără dificultăţi financiare în acest moment, afirmă directorul Tudor Simionescu Institutul Inimii "Niculae Stăncioiu" din Cluj-Napoca a fost clasificat de Ministerul Sănătăţii pe treapta cea mai înaltă de competenţă, respectiv I M, ceea ce înseamnă că, după formula de calculare a fondurilor care se cuvin unităţii medicale, banii ar trebui să fie mai mulţi comparativ cu anul 2010...
Gorj: Materiale sanitare, mobilier şi dispozitive medicale donate Spitalului Judeţean Târgu-Jiu Asociaţia neguvernamentală "Pouzauges-Roumanie" din Franţa a donat spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu materiale sanitare, mobilier şi dispozitive medicale de care vor beneficia pacienţii unităţii medicale.