Cele mai citite
 


Sibiu: Asistentele şi medicii membri Sanitas ameninţă cu proteste
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Asistentele medicale şi doctorii din spitalele oraşelor Agnita şi Cisnădie, susţinuţi de ceilalţi sindicalişti Sanitas şi de populaţia celor două oraşe, vor manifesta în stradă dacă ministrul Sănătăţii nu renunţă la intenţia de desfiinţare a celor două unităţi sanitare, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, Dan Pirnoiu, liderul Sanitas Sibiu.
El a susţinut că de această dată 'nu se vor strânge 60 de cadre medicale în curtea spitalului, ci va fi o mişcare cu toată comunitatea'.

Cele 60 de cadre medicale ale spitalului din Agnita şi cele o sută ale spitalului din Cisnădie sunt nemulţumite că ministrul Sănătăţii vrea să transforme spitalele în azile de bătrâni.
Liderul Sanitas Sibiu spune că asistentele şi medicii din cele două spitale sigur îşi vor pierde locurile de muncă prin desfiinţarea unităţilor. Mai mult, zecile de mii de pacienţi vor avea de suferit, mai ales din oraşul Agnita şi satele înconjurătoare, unde există un singur spital la aproape 30.000 de locuitori, pe o zonă întinsă, parte şi din judeţul Mureş, până la Sighişoara.

Liderul Sanitas i-a cerut vineri prefectului convocarea de urgenţă a Comisiei de Dialog Social şi stoparea desfiinţării spitalelor sibiene. Tot vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu i-a chemat la consultări pe subprefect şi pe parlamentarii sibieni, trei dintre aceştia, doi liberali şi un democrat-liberal, răspunzând solicitării, pentru a se uni într-un demers comun de stopare a desfiinţării spitalelor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cadrele medicale din ţară au protestat două ore pentru îmbunătăţirea condiţiilor din sistem (grupaj) Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS a decis, la jumătatea acestei luni, organizarea unei greve de avertisment în data de 25 noiembrie, urmată de grevă generală pe termen nelimitat, începând din 28 noiembrie, printre solicitările greviştilor fiind demisia ministrului Sănătăţii, liberalul Eugen Nicolăescu...
Sibiu: Protocol de colaborare între trei confederaţii sindicale şi organizaţia judeţeană a PSD Liderii celor trei mari confederaţii sindicale - CNSLR Frăţia, CNS Cartel Alfa şi BNS - au semnat vineri cu organizaţia judeţeană a PSD un protocol de colaborare pe probleme de ordin economic şi social.
Directorul DSP Sibiu: Autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, pentru că ministrul Sănătăţii e de acolo Cei mai mulţi angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu nu îşi vor pierde locul de muncă, pentru că sunt "specialişti, nu personal lipitor de afişe", însă autoritatea regională va fi la Târgu Mureş, "ţinând cont că ministrul e de la Târgu Mureş sau a fost deputat de Târgu Mureş", a declarat...
Reprezentanţii MS şi cei ai Sanitas vor continua sâmbătă negocierile Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat la Parlament că sâmbătă se va întâlni cu reprezentanţi ai Federaţiei Sanitas pentru a continua negocierile pe tema revendicărilor înaintate sindicalişti.
Neamţ: Sindicaliştii din sănătate pregătesc proteste împotriva desfiinţării DSP şi CJAS Sindicatele din sănătate se pregătesc de proteste ca urmare a anunţului făcut de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, potrivit căruia direcţiile de sănătate şi casele judeţene de asigurări de sănătate 'vor fi desfiinţate'.
Sepi (SANITAS): Vom ieşi în stradă, dacă drepturile angajaţilor DSP şi CJAS vor fi încălcate Federaţia SANITAS ar putea organiza, în perioada următoare, proteste de stradă la care vor participa toţi membrii din teritoriu, dacă drepturile angajaţilor direcţiilor de sănătate publică (DSP) şi ai caselor judeţene de asigurări de sănătate (CJAS) vor fi încălcate prin desfiinţarea instituţiilor menţionate...