Cele mai citite
 


Mehedinţi: Primul caz de gripă înregistrat în judeţ
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Mehedinţi s-a înregistrat primul caz de gripă din acest an, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul executiv al Direcţiei pentru Sănătate Publică (DSP), Miruna Constantin.
De asemenea, conform ultimelor raportări ale unităţilor spitaliceşti, numărul infecţiilor respiratorii acute au crescut de la 1.780 de cazuri, câte au fost depistate în a doua decadă a lunii ianuarie, la 1.962 cazuri şi s-au efectuat 34 de internări.

Potrivit sursei citate, pneumopatiile acute au ajuns la 638 cazuri, cu 77 mai multe decât în aceiaşi perioadă a lunii ianuarie.
În context, şeful DSP Mehedinţi a mai arătat că aceste cifre ar fi fost mult mai mari dacă marea majoritate a locuitorilor judeţului nu s-ar fi vaccinat contra virozelor şi gripei.
DSP Mehedinţi mai dispune în stoc de 1.441 vaccinuri antigripale care pot fi distribuite la solicitarea medicilor de familie.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: 19 persoane diagnosticate cu gripă într-o săptămână Un număr de 19 persoane au fost diagnosticate cu gripă în această săptămână, a declarat joi pentru AGERPRES directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi, Romaniţa Ionovici.
Mehedinţi: A început distribuirea dozelor de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mehedinţi a demarat campania de vaccinare antigripală, a declarat, joi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Codruţa Vochescu.
Suceava: Primul caz de gripă în judeţ din acest an a fost confirmat clinic Primul caz de gripă din acest an în judeţul Suceava a fost confirmat clinic la un adult care este internat în Secţia de Boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă ''Sfântul Ioan cel Nou'' Suceava, a declarat presei, vineri, adjunctul DSP Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu.
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.
Mehedinţi: A început acţiunea de vaccinare a persoanelor vulnerabile la gripă Campania de vaccinare antigripală gratuită a persoanelor vulnerabile la îmbolnăvirea cu virusul gripal a început în judeţul Mehedinţi, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Romaniţa Ionovici.
Olt: Primul caz de gripă AH1 din judeţ - un copil din Slatina, elev în clasa pregătitoare Un elev la clasa pregătitoare, din Slatina, este primul pacient care a fost diagnosticat cu gripă în judeţul Olt în această iarnă, copilul fiind tratat în regim de spitalizare de zi, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Gabriela Gogiu.