Cele mai citite
 


Piloţii MAI au executat în 2010 peste 2.800 de ore de zbor, jumătate fiind acţiuni umanitare
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Angajaţii Inspectoratul General de Aviaţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) au executat în 2010 aproximativ 2.840 de ore de zbor, peste jumătate fiind axate pe misiunile umanitare, în cooperare cu SMURD.
Potrivit unui comunicat al MAI remis sâmbătă AGERPRES, cele mai importante dintre misiunile SMURD au vizat transportul medical de urgenţă al bolnavilor aflaţi în stare critică, precum şi intervenţiile la faţa locului în cazul accidentelor rutiere grave.

Astfel, în 2010 s-au desfăşurat 936 de astfel de misiuni, însumând 1.536 de ore de zbor, prin Punctele de Operare Aeromedicală SMURD Bucureşti, Târgu Mureş şi Iaşi.
De asemenea, au fost executate 7 misiuni speciale şi de antrenament, în cooperare cu medicii şi asistenţii SMURD, în scopul pregătirii şi familiarizării acestora cu condiţiile speciale de lucru în zbor.

În anul 2010 au fost îndeplinite misiuni umanitare - altele decât cele în cooperare cu SMURD - având ca scop căutarea şi salvarea unor persoane aflate în situaţii deosebite sau transportul de urgenţă către unităţile spitaliceşti.
De asemenea, au fost îndeplinite misiuni de sprijin aerian pentru structurile operative ale MAI.

Astfel, aproximativ 580 de ore de zbor au fost desfăşurate în cooperare cu Poliţia de Frontieră, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţia Română, Jandarmeria
Română şi Direcţia Generală Anticorupţie.
Specificul acestora a constat în cercetarea, supravegherea şi coordonarea din aer a acţiunilor pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, acţiuni de salvare şi evacuare a persoanelor şi bunurilor materiale afectate sau periclitate de calamităţi naturale, accidente, incendii sau explozii.

În anul 2010 activitatea aeronautică a Inspectoratului General de Aviaţie la nivel internaţional a totalizat un număr de 277 de ore de zbor, determinate în special de sarcinile ce revin MAI privind securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene, pregătirii pentru integrarea în spaţiul Schengen şi a relaţionării cu Agenţia Europeană FRONTEX.
Piloţii MAI au acordat sprijin autorităţilor din Republica Moldova, într-o misiune având ca scop cercetarea din aer şi evaluarea situaţiei în zonele afectate de inundaţii de pe malul stâng al Prutului în luna iulie 2010.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Acţiune transfrontalieră de salvare a unor fete din Republica Moldova dispărute în apele Prutului Mai multe echipaje ale Inspectoratului Situaţii de Urgenţă, SMURD şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Iaşi, precum şi echipaje de ajutor din Republica Moldova caută două fete care au dispărut, duminică, în apele Prutului.
IUBCvT Târgu Mureş urmează să efectueze primul transplant de cord din acest an Medicii din cadrul Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş urmează să efectueze, joi, primul transplant de cord din acest an, în urma unei prelevări de organe realizate la Iaşi, a anunţat şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară şi Cardiologie Pediatrică, prof...
Mureş: Caravana SMURD 'Fii pregătit!' a pornit pentru pregătirea populaţiei în caz de dezastre Caravana SMURD 'Fii pregătit!' adăspotită de primul Centrul Mobil de Pregătire a Populaţiei şi a Personalului de Intervenţie din România, aflat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Horea' al judeţului Mureş, a pornit de la Târgu Mureş pentru pregătirea populaţiei să acţioneze în caz...
Accidente în care au fost implicate elicoptere SMURD - cronologie (2003-2016) Un elicopter SMURD Iaşi s-a prăbuşit, joi, 2 iunie, în timp ce se îndrepta spre Cahul, Republica Moldova, pentru a prelua un pacient. Tragedia s-a produs în raionul Cantemir, satul Haragîs, într-o zonă împădurită. Potrivit primelor informaţii la bordul aparatului se aflau patru persoane. Cel puţin una...
Peste 1.700 persoane au fost salvate de piloţii MAI în 2012 Peste 1.700 persoane au fost salvate de piloţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI), anul trecut, în cele peste 1.680 de misiuni executate în punctele de operare aeromedicală SMURD - Bucureşti, Târgu Mureş, Arad şi Iaşi, se arată într-un comunicat al MAI.
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.