Cele mai citite
 


Marko Bela şi Cseke Attila, la prima ediţie a concursului de tăiat porci organizat de UDMR
duminică, 6 februarie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Marko Bela, şi ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, au participat, sâmbătă, la prima ediţie a concursului de tăiat porci, organizat în comuna Viile Satu Mare de UDMR Satu Mare.
Marko Bela a gustat palincă şi a vizitat standurile reprezentanţilor UDMR din comune, care s-au întrecut în pregătirea produselor din porc. Cseke Attila a fost întâmpinat cu mâncăruri proaspete pregătite sâmbătă şi cu palincă. El a spus că are încredere în produsele tradiţionale şi a vizitat fiecare stand, stând de vorbă cu sătmărenii.

Preşedintele UDMR Satu Mare, Csehi Arpad, preşedinte al Consiliului Judeţean, a declarat că scopul acestei acţiuni este de promova produsele tradiţionale, după modelul din Ungaria, unde astfel de acţiuni au devenit tradiţii.
'Intenţionăm ca acest concurs să devină o tradiţie de-a lungul anilor. Concursul este şi unul social în sensul că toate preparatele şi materia primă care nu vor fi folosite vor fi donate unor case de copii şi cămine de bătrâni. Nu se vinde nimic, totul este gratuit, toată lumea poate gusta din produsele tradiţionale', a spus Csehi Arpad.
Printre cei care au fost prezenţi la concurs s-au numărat Peter Eckstein Kovacs, Olosz Gergely, doi dintre cei trei candidaţi la şefia UDMR, senatorul Tiberiu Gunthner, precum şi aproape toţi primarii şi viceprimarii UDMR din judeţ.

La concurs au participat 23 de echipe, acordându-se mai multe premii: cea mai bună palincă - echipajul din comuna Halmeu, cel mai bun vin fiert - Viile Satu Mare, cel mai bun cârnaţi cu lămâie - Tăşnad, cel mai bun caltaboş - Beltiug, cel mai lung cârnat - Crasna, cea mai frumoasă şuncă - Foieni, cea mai veselă echipă - echipajul mixt Odoreu-Medieşu Aurit, cea mai rapidă echipă - Tăşnad.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112 România şi Ungaria vor colabora pentru realizarea de proiecte comune în sistemul de urgenţă 112, transplant şi implementarea unui nou sistem de clasificare în grupe de diagnostice.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Cseke Attila: Cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetele spitalelor Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat luni, la Satu Mare, că începând cu 1 ianuarie 2011 cheltuielile cu salariile nu vor depăşi 70% din bugetul spitalelor.
Cseke Attila: În sistemul sanitar trebuie instituite reguli care să fie şi respectate - interviu Bucureşti, 7 apr /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte, între altele, despre noile programe naţionale de sănătate, descentralizarea sistemului, problemele de personal, dar şi despre subfinanţarea sistemului sanitar...
Cseke Attila: Serviciul de Urgenţă în România trebuie să funcţioneze după reguli militare Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat vineri, la Oradea, că vor fi continuate verificările inopinate la Serviciile judeţene de Ambulanţă, iar pentru noii manageri se va organiza concurs la nivel naţional. Cseke a mai precizat că serviciul de urgenţă din România ar trebui să funcţioneze după reguli...
Cseke Attila: Eu nu văd nicio problemă în deschiderea reprezentanţei la Bruxelles a 'Ţinutului Secuiesc' Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat miercuri seară, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că nu vede nicio problemă cu privire la deschiderea la Bruxelles a reprezentanţei Ţinutului Secuiesc, găzduită gratuit de Casa Regiunilor din Ungaria.